Gå til hovedindhold

Vi ændrer standardrenten på erhvervsindlån

På grund af udsigten til, at det negative renteniveau vil fortsætte, ændrer vi standardrenten på indestående på erhvervskonti i danske kroner. Med virkning fra 1. juli 2021 ændres renten fra -0,60% om året til et spænd på mellem -0,75% og -1,00% om året.

De mindre erhvervskunder i Erhverv Direkte vil betale en standardrente på -0,75% om året, mens de øvrige erhvervskunder vil betale en rente i spændet mellem -0,75% og -1,00% om året.

Du får nærmere besked om ændringerne

I løbet af maj får din virksomhed nærmere besked om ændringerne, så du har god tid til at overveje mulighederne for virksomheden.

Brug for rådgivning?

Vi rådgiver dig gerne om negativ rente og din virksomheds muligheder – book et møde med os eller ring til os på 45 14 00 00.

Book møde

Privatkunde? Grænsen for betaling af negativ rente af privatindlån ændres

Samtidig med ændringen af standardrenten på erhvervsindlån ændrer vi beløbsgrænsen for, hvornår man som privatkunde skal betale negativ rente af indeståender i danske kroner. Med virkning fra 1. juli 2021 sætter vi grænsen ned fra 250.000 kr. til 100.000 kr. Den negative rente for privatindlån er fortsat -0,60% om året for indestående over beløbsgrænsen.

Det betyder, at du kan have op til 100.000 kr. stående samlet set på dine private konti, hvis du har NemKonto hos os – uden at betale negativ rente. Du skal kun betale negativ rente af det indestående, der overstiger beløbsgrænsen.

Har du ikke NemKonto hos os, betaler du negativ rente af hele dit indestående.

Læs mere om ændringerne for privatkunder

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.