ESG Profilen

Spørger dine kunder til din bæredygtighed? 

Kommer du til kort, når kunderne spørger til din virksomheds ESG-data? Så kan ESG Profilen være det værktøj, du har brug for. ESG Profilen er gratis og kan hjælpe din virksomhed i gang med at skabe overblik og prioritere arbejdet med bæredygtighed.  

Kommer du til kort, når kunderne spørger til din virksomheds ESG-data? Så kan ESG Profilen være det værktøj, du har brug for. ESG Profilen er gratis og kan hjælpe din virksomhed i gang med at skabe overblik og prioritere arbejdet med bæredygtighed.  

Mange af vores mindre erhvervskunder tror ikke, at ESG-rapportering rammer dem. Men det kan det gøre indirekte, da de store virksomheder ofte har brug for data fra deres underleverandører.

- Jeg talte for nylig med en el-installatør, som udfører el-arbejde for en større virksomhed, og de stod til at miste kunden, hvis de ikke fik styr på deres ESG-rapportering,”sier Christina Krath, Ansvarlig for Bæredygtighed i Danske Bank Erhverv.

Hun er løbende i dialog med mange forskellige virksomheder, og hendes opfordring er, at alle virksomheder, uanset størrelse, får kigget på deres ESG-indsats.

Hvad er ESG?

ESG står for Environmental, Social og Governance. Dette er tre områder, man bruger til at strukturere, analysere, rapportere og kommunikere en virksomheds bæredygtighedsprofil.
  • Environmental henviser til indsatser, som bidrager positivt til, eller mindsker negativ indflydelse på, miljø og klima. Det kan være, I f.eks. måler på jeres energiforbrug eller har en politik for at undgå forurening.
  • Social henviser til virksomhedens sociale forhold. Det kan være, I f.eks. har retningslinjer for sikkerhed, diversitet og ligestilling.
  • Governance henviser til de tiltag og processer, der bruges til at lede virksomheden. Det kan være, I f.eks. har en adfærdspolitik eller whistleblower-ordning.
”ESG er kommet for at blive, og for nogle virksomheder åbner det nye døre, mens det for andre betyder nye risici. Uanset hvilken virksomhed man har, er det derfor klogt at komme i gang med at se på virksomhedens ESG-data"

- Christina Krath, Ansvarlig for Bæredygtighed i Danske Bank Erhverv

Kom i gang med ESG

Er din virksomhed endnu ikke så langt på ESG-fronten, kan ESG Profilen være et oplagt sted at starte. ESG Profilen er et digitalt værktøj, som på en enkel og overskuelig måde hjælper din virksomhed med at skabe overblik og prioritere jeres arbejde med ESG. Med ESG Profilen, kan I

  • få overblik over det, I allerede gør
  • få overblik over ESG-krav fra jeres stakeholdere
  • prioritere jeres vigtigste indsatsområder
  • få overblik over jeres ESG-nøgletal
e9c6ad6f-d887-4943-bc72-58f8768930c5

Kom i gang med ESG profilen her


ESG-Profilen er udviklet af Lederne i partnerskaber med Danske Bank og Deloitte ud fra en fælles ambition om at hjælpe små og mellemstore virksomheder i gang med en bæredygtig omstilling. Værktøjet er gratis at bruge.

Læs også


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.