Én af mulighederne er investering i solceller, og det er præcis, hvad virksomheden Søm & Bolte ApS har planer om. Søm & Bolte ApS er er produktionsvirksomhed i nærheden af Odense og producerer dele til værktøjsproduktion, og virksomheden har nu taget hul på planerne om solceller på taget i forbindelse med opførelsen af en ny lagerhal.

Til daglig beskæftiger virksomheden ca. 100 medarbejdere, og den grønne omstilling er blevet et vigtigere og vigtigere emne for virksomheden. Især reduktionen af CO2 spiller en væsentlig rolle. Med solceller forventer Søm & Bolte ApS at reducere CO2-aftrykket i produktionen, og der er planer om solceller på størstedelen af taget på den nye lagerhal.

I alt skal solcellerne dække ca. 2000 kvadratmeter tag, og målet er, at den nye hal skal stå færdig i 2023. Når solcellerne er i brug forventer virksomheden en mere stabil udgiftspost samtidig med, at virksomheden reducerer sin CO2-udledning. Og så er tiltaget desuden med til at understøtte arbejdet med virksomhedens grønnere profil, som også er blevet et vigtigt parameter blandt virksomhedens kunder.

Inden da skulle finansieringen dog på plads og her henvendte Søm & Bolte ApS sig til Danske Bank. På mødet blev virksomhedens finansielle muligheder i forhold til den grønne omstilling diskuteret, og ud fra bankens indsigter i virksomheden valgte Søm & Bolte ApS den finansiering, der passer bedst til virksomhedens ambition om solceller.

I dette tilfælde blev det et grønt lån, der er en lånetype, der understøtter den grønne omstilling i samfundet og som samtidig lever op til en række specifikke kriterier. Danske Bank tilbyder grønne lån til projekter af alle størrelser inden for eksempelvis vind- og solenergi, energieffektive ejendomme og eldrevne transportmidler, og med lånet får virksomheden mulighed for at realisere sine visioner og dermed bidrage til at understøtte den grønne omstilling i samfundet. I tilfældet med Søm & Bolte ApS blev det altså et grønt lys til solceller.

Søm & Bolte ApS er ikke en virkelig kunde hos os. Det er en virksomhed, vi har opfundet for at beskrive, hvordan andre, der ligner den, muligvis kan få glæde af et grønt lån. Hvordan lige præcis din virksomhed kan bruge lånet kommer helt an på virksomhedens situation nu og i fremtiden.