Rosenhaven er en ældre andelsboligforening i Aarhus med 50 lejligheder i forskellige størrelser og en sund økonomi. 

Foreningen står over for at skulle udskifte faldstammer og vandinstallationer - og renovere kloakkerne i gården. Arbejdet er budgetteret til 10 mio. kr. 

Ejendommens værdi er 60 mio. kr. ud fra en lejeværdiberegning. Foreningen har i forvejen et fastforrentet kontantlån i Realkredit Danmark med en restgæld på 20 mio. kr. og en restløbetid på 10 år. 

Bestyrelsen i A/B Rosenhaven har regnet på forskellige låntyper, som kan finansiere renoveringen. De lån, de har regnet på, får deres ydelse til at stige meget, og det passer ikke ind i foreningens ønske om at have mulighed for at holde boligafgiften så stabil som muligt.

Med FlexLife® fra Realkredit Danmark kan andelsboligforeningen vælge at få et samlet lån med lavere ydelse, fordi de har afdragsfrihed i 30 år - eller de kan vælge uændret ydelse og samtidig afdrage på den forøgede gæld. Det giver også foreningen bedre mulighed for at holde boligafgiften i ro. 


Sådan planlægger Rosenhaven A/B at bruge FlexLife® med fast rente

A/B Rosenhaven vælger at lægge deres nuværende lån om til et nyt 30-årigt FlexLife® med fast rente og fuld afdragsfrihed med en udbetaling på 10 mio. kr. Det vil give andelsboligforeningen en lavere månedlig ydelse.

 Foreningen har ikke noget ønske om at blive gældfri, og med det nye lån får de mulighed for at få 30 års afdragsfrihed, en lavere ydelse og sikkerhed for en fast rente i hele lånets løbetid. De kan få fuld afdragsfrihed, fordi den samlede restgæld er under 60 % af ejendommens værdi, som er den restgæld, de må have ved lånets udløb.

Fastholder foreningen i stedet den nuværende månedlige ydelse og en restgæld ved udløb på f.eks. 15 mio. kr., kan foreningen afvikle 15 mio. på gælden på 9 år, uden at ydelserne – og dermed boligafgiften - behøver at stige.

Hvordan kan jeres ejendomsfinansiering se ud med FlexLife®? 

Beregn FlexLife®
- eller læs mere om lånet