Likviditetsstyring kan styrke din forretning

Når du driver virksomhed, er det afgørende at have styr på likviditeten – i fagsprog ofte kaldet cash management. Det handler både om at styre pengestrømmene i din virksomhed i det daglige, så der er penge i kassen til at betale regningerne, og når der skal foretages investeringer, eller virksomheden vokser. Det er ikke nok at sikre, at der er overskud i virksomheden, hvis ikke der også er likviditet til rådighed. Det kan vi hjælpe dig med at sikre.

Likviditet handler om at have penge til rådighed på den rigtige konto på det rigtige tidspunkt og eventuelt i den rigtige valuta. Vi kan gøre det nemt og enkelt for dig, uanset om du har en mindre virksomhed med et par konti, eller du er ansvarlig for økonomien i en koncern med konti i forskellige lande og valutaer.

Vi kan tilbyde strategisk rådgivning om likviditetsstyring, og du kan vælge selv at flytte penge mellem virksomhedens konti eller lade os gøre det automatisk. Endelig kan vi give dig et komplet overblik i realtid og analysemuligheder i vores professionelle erhvervsnetbank Business Online.

Nedenfor kan du læse om nogle af vores løsninger inden for likviditetsstyring. Vi har specialiserede løsninger ud over dem, du kan se her, og vi kan også lave en skræddersyet løsning til din virksomhed. Hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte os på erhvervdirekte@danskebank.dk eller tlf. 70 133 000

Forskellige måder at styre likviditeten på 

 • Saldotømning

  Saldotømning

  For mindre virksomheder er dette den mest benyttede løsning. Saldotømning betyder helt enkelt, at vi automatisk overfører penge fra udvalgte af dine konti til en enkelt konto. På den måde kan du samle din likviditet ét sted.

 • Overblik i realtid

  Overblik i realtid

  Hvis du bruger vores professionelle erhvervsnetbank Business Online, kan du få overblik over din likviditet i realtid. Det kan hjælpe dig til at styre likviditeten.
 • Fællesmaksimum

  Fællesmaksimum

  Hvis du har brug for noget mere fleksibelt end en kassekredit, kan et fællesmaksimum være en relevant løsning. Det er en kreditramme, der kan dække flere konti samtidig – for eksempel din driftskonto og en valutakonto, hvis du handler med andre lande. Og med likviditetsmodulet i Business Online kan du få en grafisk visning over, hvordan du har udnyttet dit fællesmaksimum over tid.
 • Kontoregulering – mellem konti i Danske Bank

  Kontoregulering – mellem konti i Danske Bank

  Det er en løsning, der bliver brugt af større virksomheder med en mere kompleks økonomi. Med kontoregulering sørger vi for skræddersyede automatiske kontooverførsler mellem din virksomheds konti i Danske Bank. På den måde samler du hele tiden virksomhedens likviditet på én konto, så du nemt har styr på likviditeten.
 • Kontoregulering – mellem konti i Danske Bank og konti i andre banker

  Kontoregulering – mellem konti i Danske Bank og konti i andre banker

  Hvis du er i en større virksomhed, der også benytter sig af andre banker, er det en udfordring at styre likviditeten på tværs af koncernen. Vi gør det nemt for dig at samle koncernens likviditet på én konto ved at indføre automatisk kontooverførsel mellem koncernens konti på tværs af lande, banker og valutaer.
 • Cash Pool

  Cash Pool

  Det er en løsning for de større virksomheder, som giver overblik over koncernens likviditet og gør det muligt at styre kreditmaksima og rentesatser for koncernens selskaber. Det giver adgang til nettolikviditet og renteoptimering med mulighed for udvidet risikostyring med interne kreditgrænser. Vi kan tilbyde en række forskellige cash pool-løsninger, kontakt os for at høre mere.