Del

Hvor er IT-konsulentbranchen på vej hen?

2 ud af 3 danske virksomheder har udfordringer med at besætte IT-stillinger, og langsigtede prognoser viser, at der i 2030 vil mangle op imod 19.000 IT-specialister alene i Danmark

"Lønpresset stiger, og offshoring til lavtlønslande øges. Vinderne synes at være de virksomheder, der er bedst til rekruttering og fastholdelse. Men det er ikke den eneste driver i branchen, som Danske Banks nye Industry Insights-præsentation viser", siger Jesper Langborg Jensen, chefkonsulent i Danske Bank.

Danske Banks nye præsentation om IT-konsulentbranchen giver et samlet, struktureret overblik over en branche i stor udvikling, og som samtidig står over for en række udfordringer: mangel på kvalificeret arbejdskraft og komplekse teknologiske trends, der stiller krav til både virksomheders og IT-konsulenters evner til at udvikle sig.

Book et møde

Book et møde og få en dialog om den nye analyse, og hvad udviklingen betyder for netop din virksomhed

Book møde

Et dialogværktøj for din virksomhed
Præsentationen er frem for alt et dialogværktøj, som lægger op til en række spørgsmål til virksomhederne i IT-konsulentbranchen. Det kan være overvejelser om deres strategi for rekruttering og fastholdelse, positionering i forhold til markedet og konkurrenterne, brug af partnerskaber og ikke mindst de regulatoriske og teknologiske tendensers indvirkning på branchen.

Faldgruber
En række faldgruber for branchen er også identificeret i præsentationen, herunder risikoen for, at nøglemedarbejdere forlader virksomheden, marginpres fra lavtlønslande og for høj gældsbyrde. Det understreger vigtigheden af både en kortsigtet og langsigtet tilgang til virksomhedens ageren i branchen.

 

61%

 19.000

 5x

 af danske selskaber, som forsøgte at rekruttere IT-specialister i 2017, har haft udfordringer med at besætte stillingerneIT-specialister forventes at mangle i 2030 alene i Danmark så høj har vækstraten for IT-services været siden 2008 i forhold til den generelle økonomi
                                                

Få en appetitvækker på præsentationen her eller book et møde og få hele analysen tilpasset din virksomhed præsenteret af din rådgiver.

Industry Insights – IT Consulting

Danske Banks nye brancheanalyse, der indeholder:
  • Makro-drivere & værdikæden
  • Tendenser & den teknologiske udvikling
  • Konkurrentanalyse
Præsentationen er både lokal og nordisk. Danske Bank har hidtil udarbejdet Industry Insights om bilbranchen. Flere præsentationer kommer til løbende. 


Kilder: EU kommissionen – Digital Single Market (2017), Analyse for Erhvervsstyrelsen – Virksomheders behov for digitale kompetencer (2016), Eurostat statistics.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.