Hvorfor er Danske Bank det rigtige valg for mindre virksomheder?

Der er mange banker og mange tilbud. Hvorfor vælge lige netop Danske Bank, hvis du har en mindre virksomhed? Det har vi spurgt erhvervsdirektør Martin Würtz Winther om. 

Martin er leder af Danske Banks Erhverv Direkte-afdeling i Aalborg - en afdeling, der på landsplan hjælper 90.000 mindre danske virksomheder med at få sat de daglige bankforretninger på skinner og med de større strategiske spørgsmål, der jævnligt dukker op.

Enkle og billige bankløsninger af høj kvalitet
”Jeg plejer at kalde det Banking Made Easy”, siger Martin. ”Enkle og billige bankløsninger af høj kvalitet. Det er, hvad du får af os. Dygtige mennesker og en forretningsmodel, der kan holde priserne nede.”

Martin hentyder til Danske Banks online-model, hvor du som virksomhed altid kan komme i kontakt med en erhvervsrådgiver på telefonen eller mail, når det passer dig – inden for normale åbningstider. 

”Har du gode erfaringer med en bestemt rådgiver, så beder du bare om hende eller ham – men er vedkommende ikke ledig, vil der altid være en anden rådgiver klar til at hjælpe dig”, fortæller han.

Vil I have en bank, der kan følge jer på hele jeres vækstrejse?


Bliv kunde

Brugervenlig netbank med mange muligheder
Når du opretter en erhvervskonto, får du som udgangspunkt en konto, et kort og adgang til vores avancerede og brugervenlige netbank eller avancerede District-løsning. I øvrigt basalt set det samme setup, som landets helt store virksomheder bruger.

”Fordelene ved vores digitale setup er, at det er gearet til at udvikle sig løbende med dine behov og den vækstrejse, din virksomhed er på. Hvis du på et tidspunkt får brug for at handle med udlandet, laver vi et internationalt setup til dig, hvor du fx kan klare dine udenlandske transaktioner i District, så du kun behøver én bank, selv om du fx handler med Norden eller Storbritannien”, forklarer Martin.

Han nævner også vores likviditetsværktøj, der kan hjælpe dig til at forudse, hvordan din virksomheds likviditet udvikler sig – som en basis for en dialog med banken, hvis du ser behov for yderligere kredit.

Gratis sparring på din forretningsplan
”Vi stiller beredvilligt op med gratis sparring og netværk. Det får du ikke ret mange steder, når først du har været hos Erhvervshuset. Ud fra vores store erfaring og viden om dansk erhvervsliv, vores brancheanalyser og værktøjer kan vi fx udfordre din forretningsplan, give dig gode råd ved køb og salg af virksomhed, herunder generationsskifte”, forklarer Martin.

Martin nævner transportbranchen som eksempel, hvor han er i kontakt med vognmænd flere gange om ugen. Det betyder, at han kender branchen, dens dilemmaer og problematikker, og derfor er en god sparringspartner.

”Vi tilbyder selvfølgelig denne her gratis sparring for at hjælpe med at udvikle din virksomhed, så vi kan lave flere forretninger med dig, men det er en win-win situation for mig at se”, siger Martin.

Har du styr på dine risici?
”En anden ting, vi ofte kan hjælpe vores kunder med, er risikovurdering”, siger Martin. ”For mange kunder er det faktisk ret overraskende, hvor mange risici deres virksomhed egentlig er omgivet af, og det er heller ikke altid noget, man har tid til at se på i en travl hverdag. Men det hjælper vi dig med at holde for øje.

Det kan fx være ved handel med udlandet, grøn omstilling, valg af selskabsform, og hvis du selv skulle blive ukampdygtig pga. fx sygdom. Her kan vi hjælpe med garantier, forsikringer osv.” 

Som kunde i Danske Bank vil du også løbende blive tilbudt nye analyser, webinarer og events, hvor vi deler vores nyeste viden om fx digitalisering, bæredygtighed, økonomisk udvikling mv.

Du kan vokse med os
En anden fordel ved at være i Danske Bank er, at vi kan udvide vores løsninger i takt med, at din virksomhed vokser. Vi har specialisterne i huset, så vi kan hurtigt sætte det rigtige team omkring din virksomhed, netbanken District kan udvides med diverse moduler, vi har diverse finansielle produkter på hylderne, vi kan tilbyde pension, forsikring, leasing og ikke mindst erfaringerne fra og værktøjerne til hvert et trin i din virksomheds livscyklus. 

”Så uanset, hvor meget din virksomhed vokser og øger kompleksiteten, så kan vi hjælpe dig”, fortæller Martin.

Særligt for startups
Hvis din virksomhed er en decideret startup, med ambitiøse og globale vækstplaner, nye og anderledes forretningsmodeller og et anderledes behov for kapital, kan du få værdifuld sparring og løsninger af vores Growth & Impact-team, der har specialiseret sig i at hjælpe startups med at skalere.