Mød vores kunder og hør deres historier

I Danmark har vi tusindvis af virksomheder, som hver dag arbejder for at få dem selv og Danmark til at vokse. Ens for dem alle er, at ikke to er ens.

Lad dig inspirere af en håndfuld af vores kunder, og bliv klogere på, hvordan de driver deres forretning og samtidig arbejder med et af tidens vigtigste emner indenfor erhvervslivet, nemlig bæredygtighed.Vi hjælper din virksomhed bedre på vej

I Danske Bank ønsker vi at inspirere og hjælpe danske virksomheder i deres grønne omstilling. For selvom de fleste er enige om, at et bæredygtigt skifte er nødvendigt i mange brancher, er det ikke alle, der har fundet svaret på, hvordan eller hvor hurtigt.

På denne side kan du blive klogere på, hvordan bæredygtighed omsættes til forretningsmuligheder blandt nogle af vores kunder, samt blive klogere på, hvordan vi hjælper store og små virksomheder med at komme bedre videre.

 • Skandinavisk: Her kommer bæredygtighed før bundlinjen      

  Pandemien gjorde det tydeligt for mange forbrugerne, hvad et mindre menneskeligt aftryk gør ved vores klode. Det har i kølbandet på genåbningen fået flere og flere forbrugere at søge mod virksomheder med et tydeligt fokus på bæredygtighed - og det er kommet virksomheden Skandinavisk til gode. Virksomheden er gået den ekstra mil og har opnået status på B-corp, og de er ikke bange for at rysten posen for at blive endnu mere bæredygtig.

  8f0f5b49-e43e-46a5-996b-ab4ebd43b248

  Læs mere om casen her:
  Bæredygtighed før bundlinje

 • Hotel Alsik: Det grønne fyrtårn mod syd

  På Sønderborgs havnefront har et fyrtårn rejst sig. Hotel Alsik er ikke blot et af Danmarks største hoteller, det er også gennemsyret af bæredygtige løsninger.

  Fra valg af lokale håndværkere, til tekniske komponenter og finansieringsstrukturen bag byggeriet. Grønne lån fra Realkredit Danmark og Danske Bank var et helt naturligt valg for bygherren. Se videoen og bliv klogere på, hvordan bæredygtighed er en integreret del af hotel Alsik.

  60706f26-a5b0-4a9d-8252-defa84124bfc

  Læs mere om casen her:
  Alt fra materialer til finansi­e­ring er tænkt grønt: Luksus­hotel i Sønderborg er et bæredyg­tigt fyrtårn

 • H. Daugaard speeder op for bæredygtige løsninger i transportsektoren

  Bæredygtighed er et vigtigt konkurrenceparameter i transportsektoren. Hos den internationale logistikvirksomhed, H. Daugaard, ønsker man at gå forrest ved at implementere bæredygtige løsninger i hele forretningen – og intet bæredygtigt initiativ er for småt. Se videoen og bliv klogere på, hvordan bæredygtighed og bundlinje går hånd i hånd hos logistikvirksomheden.

  1320e851-1f91-4ee1-b076-5a61ad91a600

  Læs mere om casen her:
  Logistik­virk­somhed speeder op for bæredyg­tige løsninger i udfordret branche

 • Nordic Harvest: Grøntsager i 30 meters højde

  Hvorfor dyrker man basilikum i 14 etagers højde i et laboratorium i Taastrup? Nordic Harvest har fundet nye metoder at styre smag, næringsindhold og timing på, som kan revolutionere landbruget. Potentialet er stort, op til 10% af grøntindholdet i supermarkedet, iflg. CEO & Founder Anders Riemann, der mere ser sig selv som ”datavirksomhed frem for et landbrug.”

  ccfb33ec-e567-41f7-8965-fafc3508431d
 • Mejnerts Mølle: Fra muld til mund

  I det nordvestlige Sjælland nær Kalundborg finder man familievirksomheden Mejnerts Mølle, som forener højteknologi med gamle metoder.

  Der søges hele tiden nye veje, som skal sikre en skånsom og bæredygtig udvikling af virksomheden og den jord, der arbejdes i. Familien Mejnertsen har i mange år arbejdet med at give restprodukterne fra produktionen en merværdi ved at føre ressourcerne tilbage i et kredsløb, hvor intet må gå til spilde. Kort sagt: Det, de tager, giver de igen.

  d9eda2d3-4463-4464-9cc8-09b23867d272
 • HOFOR vil skabe bæredygtige byer

  På lands, til vands og i luften. HOFOR vil skabe bæredygtige byer baseret på klima- og miljørigtige forsyningsløsninger. Virksomhedens 1100 medarbejdere sørger hver dag for rent drikkevand til over 1 million borgere i hovedstadsområdet, forsyner flere byer med klimavenlig fjernvarme, bygas og fjernkøling, ligesom de også afleder spildevand og opfører vindmøller. Samtidig arbejder de benhårdt på at kunne gøre energiforsyningen CO2-neutral i 2025. Det kræver store investeringer, som er finansieret via grønne lån. Men hvorfor vælge grønne lån, og er det muligt for alle?

  185b88d6-0819-4d9c-b31a-9ce318ab5a27
 • Troldtekt: Bæredygtighed giver præference

  Siden 1935 har Troldtekt leveret akustikplader af naturens egne materialer. Virksomheden har stort fokus på bæredygtighed, både internt og i forhold til produkterne. Omfattende måling og dokumentation er en klar konkurrenceparameter, der ofte giver Troldtekt en præference i salgsprocessen. Se videoen, og bliv inspireret af Troldtekts strukturerede arbejde med bæredygtighed.

  d176a11e-154f-4b9e-a26a-b6608ed0591e
 • Bramming Plast-Industri former fremtiden

  Bramming Plast-Industri er de med til at forme fremtiden – bogstaveligt talt. For virksomheden og dens godt 400 medarbejdere, der har specialiseret sig i individuelle og avancerede skumløsninger, handler den grønne tankegang ikke bare om, at virksomheden selv tænker og agerer bæredygtigt. Det handler mindst lige så meget om de resultater, som man kan opnå i samarbejde med kunderne. Se og hør mere om den tilgang i videoen.


  4e309a0a-54fa-4b71-a467-db9f24f0fb63
 • Enghavegaard Osteri & Gårdbutik: Drømmen om en bæredygtig kultur 

  Kan bæredygtighed også være kultur?

  Svaret er ja, hvis man besøger Enghavegaard Osteri, som drives af Martin og Lone Hansen. Her er mindre nemlig lig med mere, for målet er ikke at skabe en stor virksomhed med en lang lønningsliste og endnu længere ordrebøger. Målet er at drive en virksomhed, hvor lysten driver værket, og hvor kulturen fra dag ét har været, at man nødvendigvis ikke skal producere mere, bare fordi man kan.


  0a3cb2b4-41a6-412b-b4b9-fb14ba3f4a96

“Bæredygtighed er kommet for at blive.
Vores strategiske finansielle sparring gør, at man star bedre rustet til den fremtid, vi ved kommer”

— Niels Bang Hansen, Erhvervskundedirektør, Danske Bank


Book møde

Find din vej i den grønne omstilling

Sparring og viden er vigtigt, når du skal i gang med eller sætte fart på den grønne omstilling i din virksomhed.
Tag en dialog med os om, hvad den grønne omstilling betyder for virksomheden, så vi kan hjælpe dig bedre på vej, når du skal tage de næste skridt.

Læs mere

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.