Grønne lån

Når du skal tage skridt i din virksomheds grønne omstilling, kan du tale med os om finansieringen af dine initiativer.

Én mulighed for finansiering er grønne lån. Kort fortalt kan grønne lån bruges til at finansiere bestemte aktiver eller projekter, og de kan gives i alle lånestørrelser. Det kan for eksempel være, at du vil have en energieffektiv ejendom, at du vil investere i solceller – eller at du vil udskifte bilerne i din flåde med elbiler.

Et grønt lån hos Danske Bank betyder, at lånet lever op til specifikke krav defineret ud fra vores Green Bond Framework, som afspejler en internationalt anerkendt standard og som er verificeret af en uafhængig tredjepart. Et grønt lån kan kun bruges til veldefinerede grønne formål.

Hvad kan du finansiere med grønne lån?

Tal med os om finansiering af dine grønne projekter

Uanset hvilke tiltag du står over for, og om et grønt lån kunne være den rette finansiering til dine tiltag, kan du tale med os. Sammen finder vi den finansiering, der passer bedst til din virksomhed.

Kontakt mig

Eksempler på finansiering med grønne lån


Hvad gør man, hvis man som produktionsvirksomhed vil nedbringe sit CO2-udslip?

Én af mulighederne er investering i solceller, og det er præcis, hvad virksomheden Søm & Bolte ApS har planer om. Søm & Bolte ApS er er produktionsvirksomhed i nærheden af Odense og producerer dele til værktøjsproduktion, og virksomheden har nu taget hul på planerne om solceller på taget i forbindelse med opførelsen af en ny lagerhal.

Læs mere

Hvad er fordelene ved grønne lån?

37e73a14-d963-4e92-b45a-7c03498eb780

Se mere om, hvad et grønt lån fra Danske Bank er (2:00)


Hvorfor kan det være en idé at vælge et grønt lån frem for et almindeligt lån?

Måske oplever du, at jeres samarbejdspartnere er begyndt at stille krav til jer om en mere grøn forretning – for eksempel krav til jer som leverandør. Med et grønt lån kan du vise over for jeres samarbejdspartnere, at I har taget tiltag i en mere grøn retning.

Når du vælger et grønt lån til din virksomhed, er det med til at understøtte virksomhedens grønne strategi, og samtidig kan renten på lånet være en smule lavere end på et almindeligt standardlån.

Grønne lån er faktisk grønne
Hvad vil det egentlig sige, at et lån er grønt? Det betyder kort og godt, at lånet lever op til meget klare og specifikke krav, og at det kun kan bruges til veldefinerede grønne formål.

Kravene er defineret ud fra vores Green Bond Framework, der afspejler en internationalt anerkendt standard og er verificeret af en tredjepart . Der er derfor god grund til, at grønne lån faktisk kan kaldes grønne.

Du kan finde vores Green Bond Framework her.

Grøn leasing af firmabiler?

Gennem Nordania Leasing tilbyder vi grøn leasing - fleksible firmabilløsninger med fokus på at reducere CO2-udledningen.

Læs mere om grøn leasing

Få sparring og rådgivning

Få sparring og tal med os om dine grønne tiltag. Vi kan hjælpe dig med finansieringen, når du skal i gang med eller sætte fart på den grønne omstilling.

Kontakt mig

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.