Brdr. Jensen VVS i Lyngby er en velfungerende VVS-forretning, hvis kunder i stigende grad efterspørger grønne løsninger. Det kan fx være privatforbrugere, der godt vil have en vedvarende energi fra varmepumper, nye varmepumpeanlæg eller energirenovering i kommunerne eller varmepumper i lagerbygninger eller værksteder for virksomheder.

Kredit og drømme går hånd-i-hånd
Adm. direktør Bo Nørring Nielsen var derfor meget interesseret, da Danske Banks rådgiver, Hans Nissen, til årsmødet ikke blot ville tale finansiering, men også tale om drømme, fremtiden og virksomhedens strategi. Med udgangspunkt i det nyeste skud på bankens brancheanalyser, Industry Insights om Ejendomme, udfordrede Hans Bo ud fra tal og konklusioner inden for især byggeudvikling, bæredygtighed og teknologi, garneret med lokale tal for Lyngby-Taarbæk Kommune.

For eksempel var det noget af en øjenåbner for Bo, at en betydelig del af boligmassen i Danmark ikke lever op til fremtidens klimamål. ”Det estimeres at op til 97% af bygningsmassen i EU ikke vil leve op til de standarder, der skal til for at opnå EU’s klimamål i 2050” og ”Omkring 60% af boligmassen i Danmark er over 50 år gammel”, som der står i Industry Insights.

Det giver mig tryghed, at I er med på den grønne bølge
”Jeg var meget glad for, at Hans ville tale om andre ting end kredit. Det skal I jo også, ellers ligner I bare alle andre banker,” siger Bo Nørring Nielsen. ”Det giver mig meget tryghed, at I er med på den grønne bølge, for det er vigtigt for min virksomhed. Og jeg troede faktisk, vi var længere i Danmark med at forny boligmassen, og her gav rapporten mig også noget at tænke over. Så det var godt med et lille wake-up call her.”

Ønsker du strategisk sparring på din virksomheds udvikling?

Book møde
Eller læs mere om vores rådgivning her

Bo glæder sig over, at hans virksomhed er godt forberedt på udviklingen, blandt andet inden for teknologi, hvor kunderne selv via apps kan styre varmepumper eller vandforbrug.

Brancheviden er super godt input til forretningsplanen
Rådgiver Hans Nissen siger: ”Jeg konstaterer med glæde, at virksomheden har lavet en forretningsplan, der gør dem skarpere på, hvor de vil hen og hvordan – og hvor data fra Industry Insights kan være med til at kvalificere deres beslutninger. Fx har de netop opkøbt en lille VVS’er med en masse gaskunder, der passer godt ind i strategien om at supportere det stigende antal ældre i kommunen, der godt vil have en kendt leverandør. Hvilket i øvrigt understøttes af tal af Industry Insights.”

Hans havde også medbragt Industry Benchmark-analyse på virksomheden til mødet. Analysen indeholder et godt overblik over virksomhedens økonomiske udvikling over de sidste år – og virksomheden kan måle egen økonomisk udvikling med branchetal. Næste skridt er, at Bo deler analysen med sin bestyrelse.

Om Industry Insights

En række præsentationer, der er et nøje udvalgt sammendrag af research inden for en specifik branche eller tema. Det kan fx være Automotive, IT Consulting, Sustainability & CRS, Retail (non-food), Digitalisation, Ejendomme, Transport, og flere er på vej.

Præsentationerne dækker typisk trends og makro-drivere i en branche og dykke ned i udvalgte temaer og segmenter, evt. suppleret med finansielle studier af relevante aktører.

Præsentationerne er frem for alt et målrettet værktøj, som bruges af bankens rådgivere i dialogen med vores kunder. Dialogen støttes typisk af eksperter fra Corporate Analytics i banken.