Gå til hovedindhold
Del

3 råd når du køber flybilletter på nettet

Det er nemt og hurtigt at købe flybilletter over nettet – men der er et par ting, som er gode at vide, før du køber billetterne til forretningsrejsen eller ferien.

1. Regn altid gebyrerne med
Når du søger efter flybilletter på sammenligningssider på nettet, indeholder priserne ikke altid alle omkostninger og gebyrer. Det skyldes, at der er stor forskel på, hvad der er regnet med i billetprisen – og hvad du eventuelt skal betale ekstra for.
 
Prisen for flyrejsen kan ende med at blive højere end den pris, der vises for billetterne, for eksempel hvis du skal betale ekstra for at få din bagage med – eller for at komme til at sidde ved siden af dine rejsefæller.
 
Hvis du betaler billetterne med et privat kort må udbyderen ikke opkræve gebyr for betalingen. Det gælder dog ikke firmakort, så der kan komme et gebyr på, hvis du betaler med firmakort.
 
Husk at tjekke den samlede pris, før du slår til.
 
2. Betal med internationalt kort
Når du betaler for dine flybilletter, er det ikke ligegyldigt, hvilket betalingskort du bruger.
 
Betaler du med Dankort, svarer det til at betale med kontanter – og så kan banken ikke hjælpe dig med at få pengene retur, hvis flyselskabet går konkurs. Det kan den til gengæld, hvis du betaler med et internationalt kort som Visa eller Mastercard.
 
Du skal være opmærksom på, at selvom du betaler med et Visa/Dankort, så sker betalingen med Visa-delen kun, hvis du selv aktivt kan vælge Visa som betaling, eller du køber billetten på en udenlandsk hjemmeside. I en dansk webshop vil der automatisk ske betaling med dankort-delen på kortet.
 

Læs om brug af kort i udlandet 

I 2018 er der kommet nye regler og i nogle tilfælde kan Rejsegarantifonden hjælpe dig.
Du kan læse mere om reglerne her
Eller se spørgsmål/svar hos Rejsegarantifonden her

 
3. Husk at du ikke kan fortryde
Når du handler online, har du i de fleste tilfælde 14 dages fortrydelsesret på købet. Men den regel gælder ikke for flybilletter – og derfor er det ekstra vigtigt at holde tungen lige i munden, når du køber flybilletter.
 
Dobbelttjek altid både destinationen, ud- og hjemrejsedatoer og tidspunkter – og husk at tjekke, at dit navn er stavet rigtigt og stemmer overens med dit navn i dit pas. Laver du en fejl, kan det nemlig være dyrt at ændre, og i værste fald risikerer du at blive afvist ved indtjekning.
 
Så tjek og tjek igen – og rigtig god tur ud i verden.
 

Har du en god kortløsning, der dækker dig på rejsen?

Måske har du firmakort med en god rejseforsikring? Ellers kan du nemt få det.  Få en Mastercard-løsning til din virksomhed, som dækker dig på rejsen. Du kan også få firmakort med forsikring, der dækker din familie.

 

Få mere at vide

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.