Del

Sådan gør du med betalingskort på ferien

Kortet er en god og sikker måde at betale på i udlandet. Men der er også et par mindre fælder, du sikkert gerne vil undgå. Så her er fire gode råd, når du har kort med til udlandet.

1. Kort er billigere end valuta
Du får typisk en bedre valutakurs og sparer vekselgebyret, når du betaler med dit kort i butikker og restauranter i stedet for at betale kontant.

Men hvis kortterminalen spørger dig, om du vil betale i danske eller lokal valuta, så vælg ALTID lokal valuta. Ellers vil valutakursen typisk være højere end den, der gælder på kortet.

Du kan selvfølgelig risikere, at du skal betale et gebyr for at bruge dit kreditkort. Men hvis du har et Mastercard kreditkort, kan du vælge at bruge den såkaldte 'debetfunktion'. Så bliver beløbet trukket direkte fra din konto, og du slipper for gebyret – medmindre butikken tager gebyr for alle kort.

Kurserne er Danske Banks senest offentliggjorte baseret på WMR (Reuters). Kurserne er vejledende. Betalinger gennemført med betalingskort/kreditkort bliver afregnet efter kortselskabets gældende kurs plus Danske Banks valutakurstillæg.

Har du ikke et Mastercard?
Bestil et Mastercard og få alle fordelene. Du kan bestille dit nye kort allerede i dag.

Bestil kort


2. Tag to kort med på ferien
Det er ubehageligt, hvis dit kort bliver afvist, når du står og skal betale hotelregningen. Det kan ske, hvis du har overskredet grænserne for, hvor meget du kan trække på kortet i udlandet pr. måned.
  • Visa/Dankort er grænsen på 25.000 kr. om måneden inkl. kontanthævninger – og du kan højst hæve 2.000 kr. i kontanter om dagen.
  • På et Mastercard Direct kan du bruge op til 30.000 kr. pr. dag, inkl. kontanthævning på op til 6.000 kr.
  • På et Mastercard Basis, Guld og Platin er der ingen begrænsninger, udover det kreditmaksimum du har aftalt med banken. Har du et af de nye kreditkort, kan du både gøre brug af dit kreditmaksimum og debetfunktionen som giver dig op til 30.000 kr. pr. dag. Tjek dit 'kreditmaksimum' under hvert enkelt kort i net- eller mobilbank.

Sørg også gerne for at have et ekstra kort med på rejsen. Så er dagen reddet, hvis det ene kort skulle blive stjålet eller gå i stykker. Det er naturligvis en god idé at opbevare kortene hver for sig.


3. Det gør du, hvis du mister kortet

Gør det nemt for dig selv – få Danske Mobilbank på din telefon, hvis du ikke allerede har det.

Så kan du på få sekunder spærre dit kort direkte i mobilbanken og samtidig genbestille kortet. Du kan også vælge kun at lukke det midlertidigt, hvis du tror, at det kan dukke op igen. Så kan du lige så hurtigt åbne kortet, hvis du genfinder det. 

Har du ikke mobilbank, kan du ringe og spærre kortet døgnet rundt på tlf.
70 20 70 20. Læg evt. nummeret ind i dine kontakter på mobilen.

Sådan spærrer du kortet i mobilbanken:

FBF805D97DD50674

Læs mere om hvordan du spærrer dit kort
Download Danske Mobilbank helt gratis

4. Er kortet klar til brug uden for Europa?

Går ferierejsen uden for Europas grænser, så husk at tjekke, at dit Mastercard ikke er spærret for brug uden for Europa. Det er en sikkerhedsindstilling, som du nemt kan ændre i mobilbanken under 'Mine Kort' og 'Kortsikkerhed'.

Hvis du gerne vil mindes om, at du skal ændre indstillingerne, så skal du bare sørge for, at vi har altid har dit mobilnummer. Så får du en sms, hvis du forsøger at bruge kortet i en verdensdel, hvor det er spærret – og du kan straks se, hvad problemet er.

Tjek, at vi har de rigtige kontaktoplysninger

Rejseforsikring på dit Mastercard

Måske har du allerede knyttet en god og billig rejseforsikring til dit Mastercard?
Ellers kan du nemt få det.  Forsikringen kan enten dække Europa – eller hele verden.
Så er du og din familie altid dækket, når I skal ud at rejse sammen. 

Bestil kort

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.