1. Kort er billigere end valuta
Du får typisk en bedre valutakurs og sparer vekselgebyret, når du betaler med dit kort i butikker og restauranter i stedet for at betale kontant.

Men hvis kortterminalen spørger dig, om du vil betale i danske kroner eller lokal valuta, så vælg ALTID lokal valuta. Ellers vil valutakursen typisk være højere end den, der gælder på kortet.

Rejser du uden for EU, kan du risikere, at du skal betale et gebyr til forretningen for at bruge dit betalingskort. Er dit kort et firmakort, kan det også ske inden for EU.

Betalinger gennemført med betalingskort bliver afregnet efter kortselskabets gældende kurs (Visa og Mastercard) plus evt. pris for udenlandsk kortbetaling. Indenfor EU/EØS-lande samt Storbritannien og Schweiz er prisen 0% men udenfor disse lande er prisen for udenlandsk kortbetaling på 1,5 % af beløbet.

Se Prisbogen her

Prøv vores omkostningsberegner

Har du ikke et Mastercard?
Bestil et Mastercard og få alle fordelene. Du kan bestille dit nye kort allerede i dag.

Bestil kort


2. Tag to kort med på ferien
Det er ubehageligt, hvis dit kort bliver afvist, når du står og skal betale hotelregningen. Det kan ske, hvis du har overskredet grænserne for, hvor meget du kan trække på kortet i udlandet pr. måned.

  • Visa/Dankort kan du bruge op til 25.000 kr. på 30 dage inkl. kontanthævninger – og du kan højst hæve 2.000 kr. i kontanter om dagen. 
  • På et Mastercard Direct kan du bruge op til 30.000 kr. pr. dag, inkl. kontanthævning på op til 6.000 kr.
  • På et Mastercard Basis, Guld og Platin er der ingen begrænsninger, udover det kreditmaksimum du har aftalt med banken. Har du et af de nye kreditkort, kan du både gøre brug af dit kreditmaksimum og debetfunktionen som giver dig op til 30.000 kr. pr. dag. Tjek dit 'kreditmaksimum' under hvert enkelt kort i net- eller mobilbank.

Sørg også gerne for at have et ekstra kort med på rejsen. Så er dagen reddet, hvis det ene kort skulle blive stjålet eller gå i stykker. Det er naturligvis en god idé at opbevare kortene hver for sig.

3. Det gør du, hvis du mister kortet
Gør det nemt for dig selv – få Danske Mobilbank på din telefon, hvis du ikke allerede har det.

Så kan du på få sekunder spærre dit kort direkte i mobilbanken og samtidig genbestille kortet. Du kan også vælge kun at lukke det midlertidigt, hvis du tror, at det kan dukke op igen. Så kan du lige så hurtigt åbne kortet, hvis du genfinder det. 

Har du ikke mobilbank, kan du ringe og spærre kortet døgnet rundt på tlf. 70 20 70 20. Læg evt. nummeret ind i dine kontakter på mobilen.

Sådan spærrer du kortet i mobilbanken:

c2af027c-00090249-a746b073

Læs mere om hvordan du spærrer dit kort
Download Danske Mobilbank helt gratis

4. Sådan fungerer dit kort uden for Danmark
Dit Mastercard fra Danske Bank er beskyttet af en automatisk, geografisk kontrol. Det betyder, at kortet kun er aktivt i én verdensdel ad gangen – dér, hvor du bruger kortet. Som udgangspunkt er dit kort kun aktivt i Danmark og på internettet, indtil du bruger det i et andet land med både chip og pinkode eller kontaktløs og pinkode.

Du skal altså ikke selv gøre noget for at åbne eller lukke kortet. Kun hvis du på en udlandsrejse bliver bedt om at bruge magnetstriben eller underskrive, skal du som en ekstra sikkerhed selv åbne for brugen af kortet i den pågældende verdensdel. Det gør du nemt i mobil- og netbanken under Kort og Kortsikkerhed.  

Læs mere om kortsikkerhed

Hvis vi har dit mobilnummer, får du en sms, første gang kortet bruges og bliver aktivt i en ny verdensdel. Yderligere får du en sms, hvis dit køb bliver afvist, fordi kortet forsøges brugt uden pinkode i et lukket område.

Tjek, at vi har de rigtige kontaktoplysninger

Rejseforsikring på dit Mastercard

Måske har du allerede knyttet en god og billig rejseforsikring til dit Mastercard?
Ellers kan du nemt få det.  Forsikringen kan enten dække Europa – eller hele verden.
Så er du og din familie altid dækket, når I skal ud at rejse sammen. 

Bestil en rejseforsikring til dit Mastercard under Kort & Valuta i din netbank