På de tre dage, forløbet varer, får virksomhederne et hurtigt, men solidt indblik i markedet mht. forbrugere, jura, rekruttering, finansiering, accelerator og offices og adgang til uvurderlig networking med ligesindede, danske virksomheder, der har ”made it”, brancheorganisationer, rådgivere mfl. Canute forventes at runde deltager nr. 100 om kort tid.

Står du foran at skulle internationalisere din startup-virksomhed?

Læs mere om Canute og efterårets kommende programmer i Berlin, London og New York: Canute - Taking Danish Tech Scale-ups international, og book et møde eller kontakt din rådgiver

Book møde

Mia & Monopolet

Det sociale er en vigtigt del af virksomhedernes udvikling, og derfor står Canute også for en række events, som fx Go Boat-ture, julesammenkomster og en ny sommerfest. Temaet for sidstnævnte, der netop er afholdt, var ”tilbage til det fysiske.”

SoHos tagterrasse lagde derfor gulv til både bar, hotdogs og burgere, prøvesmagning ved Empirical Spirits, dj og hovedattraktionen ”Mia & Monopolet”. Her havde Canute på forhånd bedt founders indsende dilemmaer, som så blev diskuteret af et panel bestående af serieiværksætter Werner Valeur; DJ, radiovært, iværksætter og CEO Le Gammeltoft; og investor Daniel Nyvang Mariussen. Vært var Canutes CEO, Mia Grosen.

Dilemmaer fra hverdagslivet i en startup

Mod forventning handlede dilemmaerne ikke om ”tunge” emner som kapitalrejsning og runder, exit eller internationalisering, men om dagligdags problemstillinger – som vel at mærke sagtens kan sætte kæp i hjulet for en virksomheds udvikling.

Hvad gør man fx, hvis investor tager hele æren for éns virksomheds performance? Werner mente, at man skulle sige det, og at det var meget demotiverende, mens Le mente, at havde man valgt investor, måtte man leve med det og trykke på den store PYT-knap.

Hvad hvis en bestyrelse ikke gav nok sparring? Så skulle de alle fyres, mente Werner, eller man skulle få et Advisory Board i stedet. Le mente, at det var lidt forkælet at blive bange for at blive begrænset i sin frihed, det er vigtigt at blive udfordret. Og så måtte man skifte lidt ud i bestyrelsen, efterhånden som ens virksomheds behov ændrede sig.

Alle var enige om, at man skulle være ærlig og sige det, hvis man har været på date med den kvinde, ens co-founder nu skal på date med.

Hvordan stiller man krav til ens co-founders, når nu man er venner? Selv om der måske endda er sat KPI’er i virksomheden. Både Daniel og Werner mente, man skulle skabe lidt afstand og ”få skærmen til at spørge.” Det sker ikke af sig selv, og det bør derfor introduceres løbende som del af virksomhedens kultur med feedback, gerne med så konkrete eksempler som muligt. Forventningsafstemning er også godt: Er det fx ok at være syg?

Endelig diskuterede panelet det gifte founder-par – om det var ok at være kærlige til sociale events? Svaret var ja – med måde, og så skulle man gå tidligt hjem.

Dagens vinder blev konferencearbejderen, der konstant fik upassende vibes fra mænd. Her mente panelet, at man måtte sig kraftigt fra, selv om man bliver træt af at lukke ned for folk. Det er også ens CEO ansvar at hjælpe, og det kunne fx ske ved, at CEO’en ringede til bejlerens CEO – ikke ved at hænge bejleren ud på sociale medier, som det er set.

Spørgeren er Canute bekendt og får tilsendt den særlige ”Mia & Monopolet” t-shirt som støtte til at løse dilemmaet i praksis.