Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål i forhold til, hvordan den endelige separation fra EU kommer til at foregå. Som udgangspunkt har Boris Johnson resten af 2020 til at forhandle aftaler på plads med EU, men mange eksperter mener allerede nu, at det er tvivlsomt om alt kommer på plads i 2020. Afklaring af præcis hvad Brexit får af konsekvenser for Storbritanniens økonomi, kan derfor stadig ligge langt ude i fremtiden.

Hvad betyder Brexit for dig som kunde

Vi ved, at Private Banking-kunder kan have personlige forbindelser til England og er eksponeret mod det britiske aktiemarked gennem deres investeringer og forretninger.

Danske Bank har fulgt og forberedt sig på Brexit i flere år, og vi vil også fremover følge udviklingen også fremover for at sikre, at vi er klar til at betjene vores kunder på den bedst mulige måde – også efter 2020.

”Aftalen betyder, at vi vil kunne betjene vores kunder på samme måde som hidtil i hele 2020. Og vi forventer, at vi fortsat kan servicere langt de fleste erhvervskunder og private kunder efter 2020. De kunder, som måtte blive påvirket af Brexit, vil vi kontakte direkte, så snart vi har den politiske klarhed. Vi forventer, det først bliver efter sommeren 2020” siger Eva Rampazzo, Brexit Programme Manager i Danske Bank.

Eva Rampazzo, Brexit Programme Manager i Danske Bank. Læs mere om Danske Bank og Brexit på danskebank.dk/brexit

Hvad betyder Brexit for dine investeringer

Chefstrateg i Danske Bank, Henrik Drusebjerg, følger også situationen i Storbritannien tæt, men fastholder sin overvægt af aktier, da han ikke forventer, at forhandlingerne ender med et hårdt Brexit uden en samhandelsaftale med EU.

”Selv om Storbritannien nu er trådt ud af EU, mangler briterne og EU stadig at afklare deres fremtidige handelsforhold efter udløbet af den overgangsperiode, der løber frem til udgangen af 2020. Det kan blive nogle meget komplicerede forhandlinger, som fortsat kan give perioder med usikkerhed på de finansielle markeder – og der er stadig risiko for et hårdt Brexit, hvis parterne ikke når til enighed inden overgangsperiodens udløb. Alternativt kan perioden blive forlænget.

Et hårdt Brexit kan få en meget negativ effekt på økonomien og de finansielle markeder i Europa – og i særdeleshed i Storbritannien. Vores hovedscenarie er dog, at det ikke kommer så vidt, og aktuelt har vi en overvægt af aktier i vores porteføljeløsninger, fordi vi forventer fornuftige aktieafkast i 2020. Det vil sige, at vi har en større andel af aktier, end vi forventer at have på lang sigt. Modsat har vi en undervægt af obligationer,” fortæller Danske Banks chefstrateg, Henrik Drusebjerg.

Henrik Drusebjerg, chefstrateg for investeringer i Danske Bank