Er du Private Banking kunde, og har du et Mastercard Platin Private Banking eller et World Elite Mastercard , har du både rejse- og afbestillingsforsikring via dit kort.

Private Banking-kunder med andre typer af Mastercard (eksempelvis Mastercard Platin i Private Banking Young) har en årsrejseforsikring tilknyttet, men med mulighed for at tilvælge en afbestillingsforsikring (bestilles i netbanken).

Hvis du vil afbestille din rejse

Hvis du gerne vil kunne afbestille en rejse, fordi Udenrigsministeriet fraråder udrejse, skal du være opmærksom på, at du skal have købt rejsen på et tidspunkt, hvor rejsemålet var grønt eller gult i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Ellers dækker afbestillingsforsikringen ikke.

Har du allerede købt en rejse og ønsker at afbestille, fordi rejsemålet har ændret farve fra grøn eller gul til rød eller orange op mod din afrejsedato, så skal du vide, at Tryg først tager stilling til eventuel dækning via afbestillingsforsikring 72 timer inden afrejsetidspunktet, idet situationen i hvert enkelt land og Udenrigsministeriets rejsevejledninger hurtigt kan ændre sig.

Læs mere her

Bliver du syg med corona inden afrejse, dækker afbestillingsforsikringen på samme måde som ved andre former for sygdom. Og forsikringen dækker selvfølgelig også de andre årsager til afbestilling, som fremgår af forsikringsbetingelserne uanset landets farve, da forsikringen eller rejsen blev købt.

Årsrejseforsikring - Er dit rejsemål orange eller rødt?

Hvis du rejser til udlandet, mens destinationen er rød i Udenrigsministeriets rejsevejledning, dækker årsrejseforsikringen ikke, hvis du bliver syg med corona og skader, som er relateret til corona. Det kan f.eks. være udgifter til hospitalsophold, syge- og hjemtransport, tilkald af pårørende eller et forlænget ophold pga. karantæne.

Det er destinationens farve på afrejsetidspunktet, der afgør, om rejseforsikringen dækker dig fuldt ud under rejsen.

Er destinationen orange, gælder forskellige regler afhængig af, om du er færdigvaccineret eller ej. Se nærmere hos Tryg.

Er dit rejsemål grønt eller gult?

Rejser du til en destination, som er grøn eller gul på afrejsetidspunktet, og bliver du smittet med corona, vil årsrejseforsikringen dække udgifter på samme vis som ved andre former for sygdom/skader.

Du er dækket i Danmark

Skal du holde ferie i Danmark i år, er forsikring måske ikke det, du tænker mest på. Men der kan stadig være situationer, hvor du kan få brug for en årsrejseforsikring - f.eks. hvis du har lejet et sommerhus og må tage hjem før tid pga. alvorlig sygdom i familien. Hvis du rejser i Danmark og har mindst tre overnatninger, er du som Private Banking kunde dækket af årsrejseforsikringen tilknyttet dit Mastercard.

Se svar på de mest almindelige spørgsmål om afbestillings- og rejseforsikringer tilknyttet Danske Bank Mastercard

Spørgsmål om forsikringsdækning – kontakt

Danske Bank Rejseassistance på (+45 45 12 91 00)

Fire tips inden du bestiller din rejse

1. Tjek udløbsdatoen for brug af eventuelle vouchers, du har fået i forbindelse med aflysning af tidligere bookede rejser. Nogle vouchers har kun 1 års gyldighed, og dine penge vil dermed være tabt, hvis du ikke booker en erstatningsrejse eller får forlænget gyldighedsperioden. Hvis du får forlænget gyldighedsperioden, skal du huske at få det på skrift.

2. Læs grundigt igennem, hvad der står om afbestilling i relation til corona, før du booker rejser, hotel og andre ophold.

3. Husk det blå EU-sygesikringskort og undersøg udløbsdato inden afrejse, så du kan nå at bestille et nyt på borger.dk, hvis det skulle være udløbet.

4. Tager du på Kør-Selv ferie, så skal du tænke på, at der kan være udgifter til test/karantæneophold afhængig af hvilke lokale regler, der gælder ved indrejse i de lande du kører igennem.

Hold dig orienteret

Situationen ændrer sig hele tiden, så vi anbefaler, at du løbende holder dig orienteret. Et godt sted at holde sig orienteret er på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor de løbende opdaterer deres rejsevejledning. Denne artikel tager udgangspunkt i situationen per d. 1. maj 2021 og forhold kan være ændret siden.

Du kan finde yderligere information blandt andet på disse hjemmesider:

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om din rejseforsikring her.

Find dine forsikringsbetingelser i din netbank eller på danskebank.dk.

Forbrugerrådet Tænk har samlet en række gode råd til dig, som overveje at købe en rejse.

Læs dem her

Udenrigsministeriet anbefaler, at du tilmelder sig danskerlisten i tilfælde af akut behov for kontakt til danskere, der opholder sig i udlandet. Det kan gøres i appen Rejseklar eller her.

Der tages i denne artikel forbehold for ændringer hos Tryg Forsikring A/S.