Gå til hovedindhold

Corona Sådan dækker dit Mastercard på rejsen

Overvejer du at rejse på ferie? Bliv klogere på, hvordan du er dækket af dit Mastercard fra Danske Bank, hvad du skal være opmærksom på, og få gode tips og råd inden du bestiller din rejse.

Er du Private Banking kunde, og har du et Mastercard Platin Private Banking eller et World Elite Mastercard, har du både rejse- og afbestillingsforsikring via dit kort. For Private Banking-kunder med andre typer af Mastercard gælder der andre vilkår. Eksempelvis inkluderer et Mastercard Platin Private Banking Young en rejseforsikring verden, men ikke afbestilling.
Hvordan du er dækket på øvrige Mastercard fremgår af din netbank. 

Hvis du vil afbestille din rejse 
Hvis du ønsker senere at kunne afbestille en rejse, fordi Udenrigsministeriet fraråder udrejse, skal du være opmærksom på, at afbestillingsforsikringen i sådanne tilfælde kun dækker rejser, der er købt på et tidspunkt, hvor rejsemålet var grønt eller gult i Udenrigsministeriets rejsevejledning. 

Har du allerede købt en rejse og ønsker at afbestille, fordi rejsemålet står med rød/orange op mod din afrejsedato, så skal du vide, at Tryg først tager stilling til dækning via afbestillingsforsikring 24 timer inden udrejsetidspunktet, idet situationen i hvert enkelt land og Udenrigsministeriets rejsevejledninger hurtigt kan ændre sig. Læs mere her

Bliver du syg med Corona inden afrejse, dækker afbestillingsforsikringen på samme måde som ved andre former for sygdom. Og forsikringen dækker selvfølgelig også alle andre årsager til afbestilling, som fremgår af betingelserne uanset landets farve, da forsikringen blev købt. 

Er dit rejsemål orange eller rødt?
Hvis du rejser til udlandet, mens destinationen er orange eller rød i Udenrigsministeriets rejsevejledning, dækkes udgifter, som er relateret til Corona, ikke af din rejseforsikring. Det kan f.eks. være udgifter til hospitalsophold, syge- og hjemtransport, tilkald af pårørende eller et forlænget ophold pga. karantæne. 

Det er destinationens farve på afrejsetidspunktet, der afgør, om rejseforsikringen dækker eller ej. Ikke hvad destinationens farve er på købstidspunktet for rejsen. Derudover gør det ingen forskel, om du eller dine medrejsende er blevet vaccineret før afrejse eller ej med hensyn til forsikringens dækning.

Er dit rejsemål grønt eller gult? 
Rejser du til en destination, som er grøn eller gul på afrejsetidspunktet, og bliver du smittet med Corona, vil rejseforsikringen dække udgifter på samme vis som ved andre former for sygdom.

Du er dækket i Danmark
Skal du holde ferie i Danmark i år, er forsikring måske ikke det, du tænker mest på. Men der kan stadig være situationer, hvor du kan få brug for en forsikring - f.eks. hvis du har lejet et sommerhus og må tage hjem før tid pga. sygdom i familien. Hvis du rejser i Danmark og har mindst tre overnatninger, er du som Private Banking kunde dækket af rejseforsikringen på dit Mastercard.


Fire tips inden du bestiller din rejse 

  1. Tjek udløbsdatoen for brug af eventuelle vouchers, du har fået i forbindelse med aflysning af tidligere bookede rejser. Nogle vouchers har kun 1 års gyldighed, og dine penge vil dermed være tabt, hvis du ikke booker en erstatningsrejse eller får forlænget gyldighedsperioden. Hvis du får forlænget gyldighedsperioden, skal du huske at få det på skrift.

  2. Læs grundigt igennem, hvad der står om afbestilling i relation til Corona, før du booker rejser, hotel og andre ophold. 

  3. Husk det blå EU-sygesikringskort og undersøg udløbsdato inden afrejse, så du kan nå at bestille et nyt på borger.dk, hvis det skulle være udløbet.

  4. Tager du på Kør-Selv ferie, så skal du tænke på, at der kan være udgifter til test/karantæneophold afhængig af hvilke lokale regler, der gælder ved indrejse i de lande du kører igennem.

Hold dig orienteret
Situationen ændrer sig hele tiden, så vi anbefaler, at du løbende holder dig orienteret. Et godt sted at holde sig orienteret er på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor de løbende opdaterer deres rejsevejledning. Denne artikel tager udgangspunkt i situationen per d. 15. april 2021 og forhold kan være ændret siden.

Du kan finde yderligere information blandt andet på disse hjemmesider:

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om din rejseforsikring her

Find dine forsikringsbetingelser i din netbank eller på danskebank.dk

Forbrugerrådet Tænk har samlet en række gode råd til dig, som overveje at købe en rejse. Læs dem her 

Udenrigsministeriet anbefaler, at du tilmelder sig danskerlisten i tilfælde af akut behov for kontakt til danskere, der opholder sig i udlandet. Det kan gøres i appen Rejseklar eller her

Der tages i denne artikel forbehold for ændringer hos Tryg Forsikring A/S. 

Få alle fordelene i dag. Bliv Private Banking kunde i Danske Bank