Konsekvensen af for meget mådehold kan være, at man ikke får forsødet sin tilværelse eller måske slet ikke når at høste frugterne af et langt arbejdsliv – og det er noget, man må formode de fleste trods alt ikke har en interesse i.

Lars Ellehave-Andersen, chef for Private Wealth Management i Danske Bank, uddyber ”Man risikerer, at man samlet set ikke får det gode liv, man ønsker sig, fordi man er for sparsommelig på den korte bane. Derfor fortæller vi kunderne, at de skal leve i nuet. Man skal ikke spare for meget op og skubbe økonomien langt ud i fremtiden, men skal også realisere sine behov for det gode liv nu og her."

"Hvad er det gode liv for dig? Det spørger vi helt konkret vores kunder om. For det handler om at leve i nuet." Lars Ellehave-Andersen.

 

Wealth Planner – værktøjet, der giver overblik

De seneste 14 år har Private Bankers brugt formueprognoseværktøjet Wealth Planner til at give Private Banking kunder et overblik over deres økonomiske muligheder og råderum.

Med omtrent 10.000 danske familier på Private Banking-kundelisten og mange års erfaring med rådgivning af dette segment, er banken klædt meget godt på til at rådgive og skabe sikkerhed i kundernes hverdag i forhold til deres økonomi.

Lars Ellehave-Andersen oplever dog, at mange i dag ikke har det fulde overblik over deres økonomi, og det gør det svært at vide, om man skal afvikle gæld, om man skal investere eller om man kunne indrette f.eks. sin biløkonomi anderledes – og i den forbindelse kan Wealth Planneren indikerer om – og især hvornår - de store drømme realistisk kan udleves uden, man behøver gå på kompromis med en økonomiske tryghed og gode mavefornemmelse. Han eksemplificerer det således:

"Noget så banalt som at købe en bil til en mio. kr. hver tredje år kontra at skifte den ud hver femte år til en, der koster det halve, kan frigøre store gevinster, når man ser det over et længere forløb."

Vi behøver ikke nødvendigvis vente på det gode

Private Bankers giver udtryk for, at de ofte oplever at kundernes drømme, uanset om det er at købe en ferielejlighed ved den franske Riviera, en sejlbåd eller tage på safari med hele familien, er betinget af en konservativ tilgang til deres økonomi. Når Wealth Planneren bliver taget i brug, er resultatet ofte, at de roligt kan bruge nogle flere penge på, det der gør dem lykkelige.

"Generelt er der for mange, som bekymrer sig over deres økonomiske fremtid og er bange for at bruge for mange penge her og nu. Det ligger i vores natur. Det råd, vi oftest giver, er: Brug nogle penge på at realisere dine drømme nu!", forklarer Lars Ellehave-Andersen.

I forlængelse heraf handler det naturligvis om at den enkelte kunde, har gjort sig nogle overvejelser om, hvordan vi kan yde dem bedst mulig økonomisk vejledning og rådgivning. "Hvad er det gode liv for dig? Det spørger vi helt konkret vores kunder om. For det handler om at leve i nuet. Det er et vigtigt budskab," slutter Lars Ellehave-Andersen.

Det er naturligvis individuelt, om det er hensigtsmæssigt at udleve drømmene her og nu. Men hvis man som Private Banking kunde ikke gør brug af Wealth Planneren og sin Private Banker, får man ingen vished eller afklaringen om, hvorvidt dine konkrete ønsker kan indfries.

Hvis du er interesseret i få det fulde økonomiske overblik over din økonomi og dine muligheder med Wealth Planner, anbefaler vi, at du kontakter din Private Banker.

 

Ring til Private Banking på:

45 12 13 14