Sommerferien er en oplagt mulighed at komme lidt ned i gear og slappe af. Det er der mange måder, man kan gøre. For eksempel ved at finde et godt sted i skyggen, og så ellers bare dykke ned i noget litteratur og et par spændende podcasts.

For at give lidt inspiration til læse- og lyttelisten, har vi talt med tre ledere fra Danske Bank om, hvad de skal læse på deres ferie.

Jacob Aarup Andersen, Chef for Wealth Management:

1) “Gør ikke skade”, bog af Henry Marsh

Henry Marsh er en af verdens førende neurokirurger og har her skrevet en bog med stor dybde, men som alligevel er simpel. Jeg læste den for nylig, og kan varmt anbefale den.

Bogen er fyldt med medrivende og virkelige fortællinger fra en top-kirurgs til tider ekstreme hverdag, hvor man bogstavelig talt har et andet menneskes liv mellem hænderne. I bogen reflekterer Henry Marsh over livet og døden og er meget ærlig om konsekvenserne af, at det nogle gange kan gå galt. Det er ikke en bog om finans, erhverv eller ledelse, men en bog om menneskelighed i sin mest basale form. Jeg blev som 29-årig opereret efter en blodprop og har derfor selv førstehåndserfaring som patient. Derfor gør den her slags historier, om balancen mellem liv og død, et ekstra indtryk på mig.

2) “Zero to One”, bog af Peter Thiel

Den her glæder jeg mig til at læse i min sommerferie. Peter Thiel er en af grundlæggerne bag Paypal og Palantir, og han var blandt de tidlige investorer i Facebook og LinkedIn. Med udgangspunkt i sin erfaring som investor i hundredvis af start-ups, fortæller han, hvordan man opbygger nye, innovative start-ups.

De seneste år har det været Danske Banks ambition at agere og tænke mere, som de innovative start-ups gør, og jeg er sikker på, at den her bog kan være med til at give ny inspiration. Store organisationer som vores, kan lære meget af start-ups. Både når det kommer til innovation, men også når det gælder at skabe engagerede medarbejdere og ledelse med ’purpose’. Det skal nok blive interessant!

Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg

1) Scenario Magazine

Jeg er optaget af det, som påvirker og kan påvirke vores samfund og økonomier. Trends og tendenser er en del af mit dna, og er noget, som jeg gennem næsten 20 år har dækket for Dansk Bank. I den forbindelse er Scenario Magazine en god kilde for mig. Ja, der er nogle af temaer, der er meget langt ude, men der opstår ofte undertrends, afledet trends af disse, og Scenario Magazine er en vigtig brik for mig i at forstå, hvor vi måske er på vej hen.

2) Millionærklubben – Podcast fra Radio24syv

Millionærklubben er efterhånden en klassiker, men det er stadig en god og medrivende podcast – en underholdende måde at følge lidt med… Men jeg skal også bevæge mig helt ud af min ”faglige” cirkel. Derfor står den også på Tour de France podcast. TV2’s er min foretrukne. I det hele taget så har jeg brug for i min fritid at få ladet op med noget, der er helt anderledes end det, som jeg forbinder med job. Tour’en er en af de bedste måder at gøre det på.

Jacob Holdensgård Meincke – Chef for Private Banking Elite

1)”Pseudoarbejde”, bog af Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen

Hvordan fik vi travlt med at lave ingenting? Det kommer bogen med nogle bud på og udfordrer læseren på, hvilke opgaver, der faktisk flytter noget og hvorfor et møde på en time sjovt nok altid varer en time.

2) ”Adfærd”, podcast af Morten Münster

Mange kender formodentlig Morten Münster fra bogen ”Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag”. Men han har også lavet nogle podcasts, hvor han arbejder videre med begrebet adfærdsdesign. Han har ofte spændende gæster i studiet, og sammen kaster de lys over, hvordan de bl.a har fået kunden i centrum.