Kunne du tænke dig at bruge din viden og erfaring til at gøre en forskel? Med Danske Banks platform +Impact har du muligheden for at hjælpe en start-up, der hjælper verden.

Prøv det af, før det forpligter

+Impact forbinder start-ups der har et problem, med kloge hoveder der kan løse dem. Det fungerer i praksis på den måde, at en start-up kan uploade en beskrivelse af en udfordring, de står over for. Herefter kan eksperterne kigge problemstillingerne igennem og melde sig til at hjælpe med at løse de udfordringer, der passer bedst til deres kompetencer.

Hver udfordring kommer også med en tidsramme, som er den tid, start-up’en forventer at eksperterne bruger på at hjælpe dem med at løse udfordringen. De spænder typisk fra et par timer til en dags workshop.

”Det er en oplagt måde for erfarne kræfter fra erhvervslivet at få en smag på, hvordan det er at samarbejde med start-ups og få et indblik i det univers. Man binder sig ikke til andet end at give nogle timer af sin tid”, udtaler Mikkel Skott Olsen, Head of +impact.io fra Danske Bank, og fortæller, at der er flere eksempler på samarbejder, der er startet på +Impact, der har ført til længere samarbejder eller partnerskaber mellem start-ups og eksperter.

Mikkel Skott Olsen, Head of +impact.io 


Idéer der gør en forskel

For at være en del af +Impact, er det ikke nok, at en start-up har en udfordring. De skal også have en forretningsmodel og et purpose, som indeholder en løsning på et af FNs 17 verdensmål (UN Sustainable Development Goals).

”Vores definition på en ’impact start-up’ er, at de skal arbejde med løsninger, som adresserer mindst et af verdensmålene. Det skal være en integreret del af forretningsmodellen og ikke bare et add-on”, fortæller Mikkel Skott Olsen.

200 impact start-ups

På nuværende tidspunkt er der ca. 200 start-ups fra hele Norden, som er en del af +Impact. Deres forretningsideer spænder fra udviklingen af bæredygtige batterier til udviklingen af dyrkning af proteinrige mikroalger til fødevarer.

Eksperter fra konsulenthuse og Danske Bank

For at hjælpe virksomhederne på +Impact bedst muligt har en række af Danske Banks egne medarbejdere og konsulenter fra både BCG og Ernest & Young meldt sig til at hjælpe. ”Vi ser en stor interesse fra både vores egne medarbejdere og konsulenthusene, når det kommer til det her. Det er en god mulighed for at virkelig at prøve sine evner af i et anderledes miljø og samtidig gøre en forskel”, afslutter Mikkel Skott Olsen.

Besøg +Impact.io

Hvad er en impact start-up?

Det, der gør en start-up til en ”impact start-up”, er, at det er en central del af forretningsgrundlaget at gøre en forskel for et af FNs 17 verdensmål - også kendt som UN Sustainable Development Goals.

 

 

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

Læs mere her.

+Impact på Tech BBQ
Sådan så det ud, da Danske Bank præsenterede +Impact på den årlige messe ”Tech BBQ” for start-ups i København.

58780336-00090249-b5c791b5