Investeringer i impact start-ups har i de seneste år taget fart. Også i Danske Bank er antallet af investeringer i impact-drevede virksomheder, der løser nogle af de problemer, vi har i verden, steget markant. Ikke mindst blandt Private Banking kunderne. Det har resulteret i udviklingen af en helt ny version af den digitale platform +impact. Hvor impact start-ups tidligere kunne finde rådgivning og sparring fra eksperter her, kan de og investorer som for eksempel venture-fonde, business angels, family offices, inkubatorer og acceleratorer på tværs af Norden nu få hjælp til at finde hinanden og starte nye bæredygtige forretningseventyr op sammen.

Hvad er en impact investering?

Impact investeringer er investeringer i virksomheder, organisationer og fonde med det formål at skabe sociale, miljømæssige og finansielle afkast.

Transparent øko-system

”I Danske Bank tror vi på, at virksomhederne har evnen til at løse nogle af de store udfordringer, vi står over for på denne ene planet, vi har til låns. Vi ved, at vi som bank kan hjælpe impact start-ups endnu mere med at vokse, hvis vi fokuserer på at hjælpe dem med at rejse kapital, og det er netop det, vores platform gør,” fortæller Christian Rødik Søndergaard, der er Senior Private Banker i Private Banking Elite. Han kalder den digitale platform, der er skabt på baggrund af den stigende interesse for impact, for et transparent øko-system, der skaber overblik over og viden om impact-miljøet i Norden.

”Vi ved, at en del af vores Private Banking kunder ønsker at gøre en forskel med både deres formue og deres viden og tid. Denne øgede interesse i at kunne investere i impact start-ups har skabt behovet for +impact. Vi har nu over 800 impact start-up profiler og 400 investor profiler. Vi forventer, at mange flere vil komme til,” siger Christian Rødik Søndergaard.

Overblik og nem matching

Men hvordan virker +impact så for investorer, der er på jagt efter en spændende impact start-up? Vi inviterede for nyligt investor Jesper Højberg Christensen til at prøve +impact, og han var begejstret:

”Ud over at platformen er enormt udviklet og har mange brugbare funktioner, så er lækkerhedsfaktoren høj – og det gør jo ikke noget! +impact er et lækkert system, som både kan give os investorer et godt overblik over mere end 800 impact-start-ups og muligheden at selektere i mange forskellige segmenter for eksempel lande, brancher og funding stage. Samtidig kan platformen registrere os investorer, så man lettere kan matche med ens forventninger,” fortæller Jesper Højberg Christensen, der som Business Angel blandt andet investerer i impact virksomheder, og desuden er næstformand for netværket DanBan (Danish Business Angels).

Nem at gå til

Ifølge Jesper Højberg Christensen er +impact mere målrettet og præcis i sine søgninger, end det han ellers har set uden for impact-området. Og så er platformen intuitiv og nem at gå til.

”Det er enormt nemt at blive kontaktet, og man kan selv vælge kontaktformen og beslutte, hvor interessant man vil gøre sig,” siger Jesper Højberg Christensen og sammenligner mulighederne på +impact med ens appetit:

”Det er nemt at justere ens appetit på platformens kontaktflade. Som jeg ser det, er den skabt til dem, der er klar på at gå i dybden. De professionelle investorer, der har brug for overblik og status, de sultne. Men den er også god for dem, der har mindre appetit og bare skal have en lille ret. Den er bestemt også anvendelig for dem, ” siger Jesper Højberg Christensen.

Jesper Højberg Christensen, investor og næstformand i Danish Business Angels (DanBAN) har testet +impact fra investorsiden.

Vigtigt med impact-data

Han mener samtidig, at det godt for hele branchen at have sådan en platform, der skaber kontakt i en svært proces og samler data.

”Vi mangler data på impact-investeringsområdet, da det stadig er et ukendt farvand for mange investorer. Derfor er det super fint, at vi med +impact kan komme rundt ’blandt hinanden’ på denne måde,” siger Jesper Højberg Christensen. Han frygter ikke, at corona-krisen vil betyde, at vi ser færre impact-investeringer i fremtiden:

”Her i Norden vil det med stor sandsynlighed forstærke vores ønske om flere grønne investeringer og gøre os endnu mere bevidste om at gå den vej. Vi har jo netop set, at folk formår at samle energi til at skabe bæredygtige løsninger og arbejde på helt nye måder fx på plejehjem og på skoler – noget som forinden var helt umuligt og uoverkommeligt. Det vil vi se mere af, tror jeg,” siger Jesper Højberg Christensen.

Opret dig gratis som investor på +impact

Vil du gerne i kontakt med impact start-ups? Du kan gratis oprette en profil på +impact.io. Her har du også mulighed for at give flere detaljer og beskrivelser i din profil, så du er synlig for impact start-ups.

Besøg +impact.io

Sådan hjælper vi ambitiøse, nordiske start-ups

I Danske Bank gør vi en stor indsats for at hjælpe start-ups til at vækste deres positive impact. Nogle af de aktiviteter, vi har igangsat er:

  • Rekruttering gennem The Hub
  • Kontakt til potentielle investorer gennem +Impact og HubInvest
  • Synliggørelse af deres potentiale gennem den årlige rapport “State of Nordic Impact startups”, der udkommer i maj 2020.
  • Internationale muligheder gennem Canute programmet
  • Bankforretninger gennem vores specialister i Danske Bank Growth

 

Gennem +impact giver Danske Bank kun potentielle investorer mulighed for at finde selskaber. Danske Bank er ikke ansvarlig for tab, som du risikerer at lide ved at investere i et selskab, som du har fundet gennem +impact.

Denne artikel eller at du har fundet et selskab i +impact er ikke udtryk for et tilbud eller en anbefaling af at investere i et selskab. Investering i start-ups er generelt illikvide og indebærer høj risiko, og ved at investere risikerer du at lide betydelige tab.

Danske Bank foretager ikke due diligence af selskaberne og giver ingen garanti om selskabernes fremtidige udvikling. Du har selv ansvaret, risikoen og omkostningen for at foretage due diligence og for at søge rådgivning fra dine egne rådgivere.