Når man er aktionær, har man mulighed for at få mere end et afkast. Man kan også få indflydelse på, hvordan de virksomheder, man investerer i, opererer.

Når vi investerer på vegne af vores kunder, kan vi påvirke selskaber, og måden de bliver drevet på. Eksempelvis ved at arbejde for at selskaberne reducerer deres klimabelastning eller forbedrer arbejdsforholdene for deres ansatte.

Det gør vi ved at integrere både miljøforhold, sociale forhold, selskabsledelse (også kendt som ESG) og finansielle faktorer i den måde, vi vurderer virksomhederne. Det giver os et helhedsbillede af selskaberne, og vi kan målrettet gå ind og påvirke selskaberne til at løfte deres arbejde med specifikke forhold.

Derfor fangede vi Ulrika Hassengren, som er ekspert i netop dette, til en snak om den rejse vi har startet, hvor vi investerer kundernes penge på en bæredygtig måde og om hvordan vi praktisk arbejder med det i dag.

 

685a0109-00090249-de6e8be3

 

Ulrika Hasselgren er Global Head of Sustainability & Impact Investment i Danske Bank. Hun leder et team, som arbejder med at integrere miljøforhold, sociale forhold, selskabsledelse (på engelsk ofte kaldet ESG) i vores investeringsprocesser, rådgivning og produkter.

Corporate Responsibility Report 2018

Læs mere om Danske Banks arbejde med bæredygtighed i den nyeste årsrapport på området.

Læs mere