Det er ikke nemt i disse tider at være investor eller start-up med store ambitioner. Investorerne har travlt med at hjælpe deres eksisterende portefølje godt igennem krisen og har derfor hverken budgetter eller tid til at kigge efter nye investeringer, mens start-ups knokler for at skaffe investering og oplever, at kassen er smækket i mange steder.

Disse udfordringer vil Tech BBQ og partnerne Danske Bank, byFounders, Silicon Valley Bank, DanBan (Danish Business Angels Association) og Vækstfonden gerne til livs – derfor inviterer de internationale investorer og venturefonde og start-ups til Startup Capital - et virtuelt matchmaking event, hvor pre-seed, seed-stage og serie-A start-ups fra Norden og Baltikum møder internationale investorer, der kan hjælpe med at skalere deres forretninger internationalt. Her kan investorer, der investerer for minimum 10 mio. kroner, møde potentielle start-ups til en række 1:1-møder. De udvalgte start-ups er nøje udvalgt til at have samme fokusområde som de deltagende investorer.

Start-ups og investorer nøje matchet

”Startup Capital er en helt unik mulighed, hvis man er på jagt efter en ny potent start-up, der allerede er godt i gang. Investorerne er sikret fem-seks møder med potentielle start-ups, som allerede er segmenteret og mappet. De er alle blevet evalueret til at have en stærk business case og et godt potentiale. Man er altså sikker på at finde nogle, der passer til de kriterier, man har som investor,” siger Stine Jersie Olsen, der er chefkonsulent i Growth & Impact i Danske Bank. Hun håber, at eventen vil sætte skub på vækst og udvikling af nye forretningsaktiviteter for både start-ups og investorer:

”I en tid, hvor krisen kradser, håber vi, at eventen er en kærkommen lejlighed til at fremme at flere nordiske start-ups får investering, og at flere internationale investorer finder de rette start-ups at investere i. Vi forventer 50 global VC-fonde, 50 nordiske start-ups og +300 møder på én dag”, siger Stine Jersie Olsen.

København samler talent

At Startup Capital er et dansk fænomen er ikke en tilfældighed, hvis man spørger Stine Jersie Olsen. Danmark og i særdeleshed København er netop kendt som et af de førende steder i Europa, når det drejer sig om adgang til talent; højt kvalificerede udviklere og forskere, som er vigtigt, når udenlandske founders overvejer at etablere deres virksomhed i et nyt land.

”København er godt på vej til at blive en vigtig spiller i det Nordiske øko-system af startups og investorer – vi får flere og flere events såsom TECH BBQ og Tech Festival, som hvert år tiltrækker en international crowd. Nu glæder vi os til at samle investorer og start-ups til Startup Capital,” siger Stine Jersie Olsen.

Startup Capital finder sted den 18. juni kl. 10-14 i et online mødeunivers for udvalgte investorer og startups På grund af Covid-19 er det desværre ikke muligt at holde fysiske møder. Der satses på, at Startup Capital vil være et ongoing event, og at de næste events kan afholdes fysisk.

Hvis du vil læse mere om arrangementet og mulighederne for tilmelding, finder du mere information her

Stine Jersie Olsen, chefkonsulent i Growth & Impact i Danske Bank

Ny rapport om impact startups i Norden

Iværksætteri er blandt Danske Banks syv fokusområder for samfundsansvar, og derfor kortlægger vi nu for tredje gang nordiske nystartede virksomheder, der adresserer FN's mål for bæredygtig udvikling. Det sker i den nye rapport – State of Nordic Impact Start-ups 2020 – hvor vi tester, om en række udbredte forestillinger om impact startups holder vand og giver vores bud på, hvad der skal til for at ændre status.

Hent rapporten

Gennem +impact giver Danske Bank kun potentielle investorer mulighed for at finde selskaber. Danske Bank er ikke ansvarlig for tab, som du risikerer at lide ved at investere i et selskab, som du har fundet gennem +impact.

Denne artikel eller at du har fundet et selskab i +impact er ikke udtryk for et tilbud eller en anbefaling af at investere i et selskab. Investering i start-ups er generelt illikvide og indebærer høj risiko, og ved at investere risikerer du at lide betydelige tab.

Danske Bank foretager ikke due diligence af selskaberne og giver ingen garanti om selskabernes fremtidige udvikling. Du har selv ansvaret, risikoen og omkostningen for at foretage due diligence og for at søge rådgivning fra dine egne rådgivere.