Hvis dit barn skal på studietur* som en del af sin uddannelse, vil dit barn (såfremt hjemmeboende og under 18 år) være dækket af rejseforsikringen på dit kort uden at, barnet behøver at skulle rejse med kortholder. Rejseforsikringen på dit Mastercard dækker som standard over hele verden.

Dog skal du være opmærksom på, at Covid-19 har gjort, at Udenrigsministeriet fraråder rejser til en række lande. Ønsker du at vide, hvordan dækningen fungerer i de pågældende lande, kan du læse mere her.

Forsikringen er også gældende, hvis der er tale om en ”aktiv” rejse, da din rejseforsikring også dækker farlig sport – herunder skisport, dykning, rappelling eller lignende.

Der er desuden også afbestillingsforsikring og evakuering tilknyttet dit Mastercard. Det er derudover ikke en forudsætning, at dit barns rejse er betalt med dit Mastercard for at få dækning.

Vores anbefaling er dog, at du bruger dit Mastercard, når du køber en rejse. Gør du det, er du bedre stillet i forhold til at få penge retur efter indsigelse, da det er sværere at få penge retur ved betaling med Dankort.

Generelt anbefaler vi dog altid at køb af rejser foretages med et kreditkort for bedre forbrugerbeskyttelse i tilfælde af behov for indsigelse.

Ovenstående gælder også, hvis dit barn rejser uden forældre i andre sammenhæng som for eksempel en weekendtur med venner.

Hvis du ønsker at høre mere om dine forsikringer på dit Mastercard,
er du altid velkommen til at kontakte Danske Bank
rejseassistance på 45 12 91 00

For Private Banking-kunder med andre typer af Mastercard (eksempelvis Mastercard® Platin i Private Banking Young), gælder der andre vilkår. Hvordan du er dækket fremgår af din netbank.

Du kan altid finde de aktuelle forsikringsbetingelser for dit kort i Netbank samt ved henvendelse til Danske Bank rejseassistance eller Kortservice.

* Alt afhængigt af hvilket Mastercard du har som kortholder vil rejseforsikringen gælde for 60, 90 eller 120 dage. De 60 dage, der er angivet i teksten, er standard på et Mastercard® Platin Private Banking, men tjek betingelserne for netop dit Mastercard inden afrejse.