Gå til hovedindhold
Del

Vi fjerner beløbsgrænse for negativ rente for kunder i Erhverv og Erhverv Direkte

Den 1. januar 2021 fjerner vi beløbsgrænsen for at betale negativ rente af indlån for kunder i Erhverv og Erhverv Direkte.

Udsigten til en fortsat lang periode med meget lave renter betyder, at vi gennemfører følgende ændring af vores rentevilkår med virkning fra den 1. januar 2021:

  • Vi fjerner den hidtidige beløbsgrænse for at betale negativ rente. Hidtil har kunder haft mulighed for at have op til 200.000 kr. i indlån uden at skulle betale negativ rente. 
  • Kunder i Erhverv og Erhverv Direkte betaler fra 1. januar 2021 som standard -0,60% i rente om året af hele indeståendet på deres konti i danske kroner. For konti i euro er standardrenten -0,50%.

Alle berørte kunder vil få direkte besked om ændringen i løbet af september. 

Nye kunder betaler negativ rente af hele deres indestående fra den 16. september 2020.

Om ændringen siger Niels Bang-Hansen, chef for Danske Banks erhvervskunder i Danmark:

”Vi har længe friholdt vores kunder for negative renter på indlån op til 200.000 kr. og tilbudt en forhøjet corona-grænse på 500.000 kr. til små erhvervsdrivende. Men med udsigten til at de negative renter fortsætter i en lang periode, vælger vi nu at fjerne beløbsgrænsen,” og han fortsætter:

”Vi gør i forvejen meget ud af at tale med vores kunder om alternativer til større beløb på indlånskonti, og det vil vi selvfølgelig blive ved med. I nogle tilfælde kan det f.eks. bedre betale sig for kunden at afvikle gæld, og i andre tilfælde kan pengene med fordel investeres.”

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.