Del

Små beløb kan virkeliggøre store drømme

Finansiering til start-ups behøver ikke være i millionklassen til at begynde med. Danske Volts succes startede med mindre finansieringer.

Fra ingenting til en omsætning på 16 millioner kroner på et par år. Sådan kan historien om den danske iværksætter-virksomhed Volt opsummeres. Den hurtige succes er skabt af store drømme, men den startede med små investeringer. Det forklarer CEO og partner, Tobias Aabye Dam.

”Hvis du går ud og kigger efter 3-5 millioner kroner fra starten, kan der gå lang tid, og det kan være, at du aldrig får dem. Hvis du går ud og kigger efter 30.000 kroner, så kan du selv låne dem i banken, og så er det klart, at det lettere at starte op,” siger han.

Volt forsyner gæsterne på festivaler, events og hoteller med transportabel strøm til deres smartphones. Virksomheden blev etableret i 2013, og den havde i regnskabsåret 2015 en omsætning på 16 millioner kroner.

På den baggrund mener Tobias Aabye Dam ikke, at finansiering har været det store problem.

”Jeg synes ikke, at det er så vanskeligt at skaffe penge til den gode idé. Jeg synes, at der er rigtig mange, der kigger positivt på nystartede virksomheder,” siger Tobias Aabye Dam.

Og Volts succes er ikke bare godt for virksomheden – det er også godt for samfundet i form af en række nye arbejdspladser. Volt beskæftiger i dag 11 medarbejdere på fuld tid og cirka 50 deltidsmedarbejdere. Hertil kommer 200 frivillige rundt omkring på festivalerne. 
 
Skab vækst
Hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe vækst, kan du enten læse mere her, eller kontakte os på erhvervdirekte@danskebank.dk eller tlf. 70 133 000 

Vækstfonden var en stor hjælp

For Volt gav Danske Banks henvisning til Vækstfonden, som er statens finansieringsfond, et stort rygstød. For fonden var villig til at stille finansiering til rådighed, og det gjorde det nemmere at skaffe finansiering fra banken til at virkeliggøre drømmene.

”Hvis man kigger på det lån, vi har fået fra Vækstfonden og på bankens rolle i forhold til det, så kom Vækstfondens lån ind, inden vi fik finansiering fra banken. Det, at Vækstfonden har vurderet vores case positivt, gjorde det lettere for os at få finansiering fra bankens side efterfølgende,” siger Tobias Aabye Dam.

Han fortæller videre, at markedet for opladning på festivaler er ved at være mættet. Derfor arbejder virksomheden på andre muligheder for at skabe yderligere vækst. Direktøren fortæller, at Volt har fokus på at at finde andre steder, hvor mennesker på farten kan få glæde af den mobile opladningsløsning, og at virksomheden er langt med det arbejde.

Se mere om Volt i videoen her:

706941F2B710984CLæs mere om Vækstfonden
Læs mere om Volt

 

Hvis du har en start-up-virksomhed og har brug for finansiering eller dygtige medarbejdere, kan du besøge The Hub, som er Danske Banks platform for iværksættermiljøet. The Hub er målrettet nystartede virksomheder og mindre virksomheder med vækstambitioner.

Hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe vækst, kan du enten læse mere her, eller kontakte os på erhvervdirekte@danskebank.dk eller tlf.70 133 000.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.