Del

Læder skaber folk

Better World Fashion samler brugt læder ind og re-designer det til ”nye”, patinerede biker-jakker med en historie. Iværksættervirksomheden har vundet flere internationale priser og sælger jakker i 22 lande. Udviklingen stopper dog langt fra her.

140 tons genbrugstøj. Så meget samler en hollandsk opkøber ind fra Benelux, Nordtyskland og Nordfrankrig. Om dagen vel at mærke! Der er altså et voldsomt vækstpotentiale for virksomheder, der vil gøre en forskel inden for modebranchen, og har brug for store mængde rå-materiale, når de vil skalere.

Gøre en forskel – og tjene penge

Idéen til Better World Fashion kom i 2015 fra stifter Reimer Ivang, der fik øje på modebranchen som et sted, hvor det gav stor mening med en ”purpose”-forretningsmodel. Noget han kunne være stolt af – samtidig med at han tjente penge. Han fik den erfarne tøjmand Karsten Lund ind i firmaet og startede produktion under ordnede forhold i Polen. Via iværksætterportalen Kickstarter fik de deres første bestillinger på 120 jakker, og Better World Fashion var i gang.

Indtil videre har den nordjyske virksomhed primært hentet råmateriale fra de lokale genbrugsstationer i Aalborg og Nørre Sundby, men der er tæt kontakt med hollænderen om større leverancer.


Kigger efter ”Den hvide kineser”
”Vi er rigtigt godt i gang, folk elsker vores produkt”, siger den tredje partner John Stellan, der har Better World Fashion som nebengeschäft ved siden af sit job i telebranchen. ”Dog vil vi godt skalere langt hurtigere og havde sat vores lid til vores online-salg. Men trods fri returfragt vil folk gerne prøve jakkerne fysisk. Så netop nu overvejer vi andre strategier, så som at finde en solid partner.”

John beskriver den idéelle partner som ”Den hvide kineser”, en erfaren person fra modebranchen, der kan blåstemple produktet, hjælpe med adgang til større markeder og netværk og i det hele taget byde ind med de kompetencer, Better World Fashion mangler.

”Netop derfor har vi langt en udfordring op på Danske Banks +Impact-portal, hvor vi via bankens stærke netværk og profil inden for iværksættermiljøet håber på at finde ”kineseren”. Det er faktisk ikke adgangen til kapital, der er afgørende – det er kompetencerne og markedet”, siger John.


Gode råd fra John Stellan


• Vælg en idé, du har stor passion for – det er aldrig nemt og kræver energi og tro
• Forbliv tro mod din idé
• Hav altid et øje på økonomien
• Find partnere, der kan noget andet, end dig selv

Læs mere på betterworldfashion.com.

+Impact-portalen


En digital nordisk portal for iværksættere, der vil gøre en forskel i verden ud fra FN’s 17 bæredygtighedsmål. Som iværksætter poster du en udfordring, som en ekspert fra Danske Banks store netværk vil give dig sparring på. Det kan fx handle om forretningsudvikling, funding, jura, IT eller markedsføring. Portalen er gratis.

Læs mere på plusimpact.io.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.