Del

Mindre danske virksomheder ser lyst på 2019

Der er optimisme at spore blandt mindre og mellemstore danske virksomheder. Knap to tredjedele tror på stigende omsætning i 2019, og mere end hver fjerde tror endda på en omsætningsvækst på over 10 procent. Og de peger især på øget indenlandsk efterspørgsel som den afgørende driver for vækst.
 
Det viser en ny undersøgelse fra Danske Bank blandt 900 mindre og mellemstore virksomheder i Danmark. Optimismen gælder også behovet for nye medarbejdere. Knap hver tredje virksomhed forventer at øge antallet af ansatte, mens kun fem procent forventer at reducere det. Undersøgelsen fortæller også, at langt størstedelen af virksomhederne ikke forventer, at Brexit vil få indflydelse på deres forretninger i 2019.
 
”Det er naturligvis stærkt at se, at optimismen spirer i dansk erhvervsliv til trods for den uro, der lige nu er omkring handelskrige og et kommende Brexit. Undersøgelsen bekræfter de forventninger, vi møder hos virksomhederne, og vi er selvfølgelig klar til at understøtte deres planer om investeringer og vækst – også med lån og kreditter,” siger Niels Bang-Hansen, chef for de danske erhvervskunder i Danske Bank, og tilføjer:
 
"Vi bringer vækstforventningerne ind i vores dialog med virksomhederne, så vi kan hjælpe dem i den rigtige retning og godt på vej mod deres nye markeder.”
 
Virksomhederne mangler de rette hænder og hoveder
Selv om mange af virksomhederne i undersøgelsen forventer at øge antallet af medarbejdere, peger 29 procent på, at mangel på kvalificeret arbejdskraft er en vækstbremse.
 
Det er en udfordring, der er vokset markant de seneste år. I en lignende undersøgelse fra Danske Bank fra 2016 var det kun 12 procent, der så mangel på arbejdskraft som den største vækstbremse. 

Få inspiration til gode ansættelser

Det er afgørende for din virksomheds succes, at du får de rigtige folk ombord. Se vores tre guides til, hvad du kan gøre før, under og efter ansættelsen.

Se guides

Internationale ambitioner
Undersøgelsen viser også, at flere af virksomhederne tror på vækst udenfor Danmarks grænser – det gælder knap hver fjerde og særligt de mellemstore virksomheder. Af de virksomheder, der forventer at eksportere til nye markeder i det kommende år, peger mange på vores naboer Sverige og Tyskland.
 
”Som bank står vi klar til at hjælpe kunderne både med etablering i udlandet og også til at få gang i eksporten til nye markeder. Vi har en lang række specialister, der kan hjælpe virksomhederne med at starte forretning op i udlandet, og vi har værktøjer, som kan guide dem. For mange kunder fortæller os eksempelvis, at det har kostet dem dyrt, at de ikke fik planlagt deres ekspansion godt nok,” slutter Niels Bang-Hansen.

Har du planer om at gå internationalt?

Når du ekspanderer til udlandet, er der mange faktorer, der kan have indflydelse på, om det bliver en succes. Få rådgivning og se vores guides til, hvordan du bedst fører dine planer ud i livet.

Læs mere Book møde

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.