Del

Satser du også på onlinesalg? Nethandlen boomer

Danskerne elsker at handle på nettet, og det får flere og flere virksomheder til at satse på onlinesalg. Danske onlinevirksomheder tror på en lysende fremtid, også i udlandet.

Siden 2000 er der kommet mere end dobbelt så mange onlinevirksomheder til, og salget på nettet boomer i Danmark. Det viser en rapport fra Danske Bank, som også viser, at flere og flere virksomheder går helt over til kun at sælge deres varer på nettet og ikke kun har onlinesalg som supplement til fysiske butikker. 

Det er der god grund til, for de danske forbrugere har i den grad taget nethandel til sig. For 10 år siden solgte danske onlinevirksomheder for 7,5 milliarder kroner i alt, mens salget var helt oppe på 26 milliarder kroner i 2018 – og det ser ud til, at den tendens fortsætter, mens den fysiske detailhandel er presset.

”Skiftet fra fysisk til digitalt salg er i fuld gang. Og meget tyder på, at udviklingen vil fortsætte. Ejerne af onlinevirksomheder er mere optimistiske end andre selvstændige; en langt større del drømmer om at udvide deres forretning, og mange flere af dem har udenlandske ambitioner. ”

Louise Aggerstrøm Hansen, Privatøkonom i Danske Bank

Optimer betalingerne, når du går online

Gør det nemt for dine kunder at betale og optimer virksomhedens betalinger. Book et møde med os – så kan vi hjælpe dig med, hvilke løsninger der er bedst til din virksomhed.

Book møde

Tror på en lysende fremtid

Onlinevirksomhederne ser generelt fremad med optimisme. Blandt dem er der dobbelt så mange, der drømmer om at udvide virksomheden, end der er blandt øvrige virksomhedsejere. 

Mange har også udenlandske ambitioner. Faktisk forventer hver tredje af dem, at de vil øge salget til udlandet i løbet af de næste år, og det er en langt højere andel end blandt mere traditionelle virksomheder. Den positive udvikling ses også i antallet af ansatte i onlinevirksomhederne, som er mere end femdoblet siden år 2000. 

Hvis du overvejer at starte onlinesalg, hjælper vi dig gerne med, hvilke betalingsløsninger der passer til din virksomhed – du er velkommen til at booke et møde med os her.

Få MobilePay til din virksomhed

Giv dine kunder mulighed for at betale nemt med MobilePay i din onlinevirksomhed. Læs mere om de forskellige MobilePay-løsninger på mobilepay.dk/erhverv.


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.