Del

Vinker din virksomhed også snart farvel til kontanterne?

I så fald er din virksomhed en blandt mange. Faktisk forventer tre ud af fire mindre og mellemstore virksomheder i Danmark, at det hos dem er slut med at bruge kontanter om fem år. Samtidig vælger flere og flere virksomheder at tilbyde MobilePay.

Mindre og mellemstore virksomheder har indstillet sig på, at tiden med kontanter over disken snart hører fortiden til. Hele 31 procent siger, at de allerede har afskaffet kontanter i virksomheden, og yderligere 43 procent regner ikke med at bruge kontanter om fem år. Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Danske Bank.
 
”Resultatet af undersøgelsen bekræfter, at kontanter lige så langsomt er på vej ud af vores samfund som betalingsmiddel. Vi vil som bank gerne hjælpe vores kunder på vej i denne udvikling og være med til at sikre, at overgangen til det kontantløse samfund sker på en god måde. For eksempel har vi fokus på at tilbyde nye brugervenlige betalingsformer, så alle kan være med”, siger Niels Bang-Hansen, chef for Danske Banks erhvervskunder i Danmark.

Optimer betalingerne med digitale løsninger


Gør det nemt for dine kunder at betale og optimer virksomhedens betalinger. Læs mere her eller book et møde med os – så kan vi hjælpe dig med, hvilke løsninger der er bedst til din virksomhed.
 
Book møde
Må ikke afvise kontantbetalinger
Selv om man som virksomhed er gået helt over til betalinger med kort eller apps og ikke længere bruger kontanter, må man dog ikke afvise kunder, der ønsker at betale kontant. Det gælder også, selvom der er sat et skilt op om, at man ikke tager imod sedler og mønter.

Hvis en virksomhed afviser at tage imod betaling med kontanter, vil det være i strid med kontantreglen, som siger, at butikker og andre betalingsmodtagere er forpligtet til at modtage kontanter mellem kl. 6 og 22. Dog har butikker i områder med høj risiko for røverier mulighed for at sige nej tak til kontanter allerede kl. 20 – blandt andet for at øge sikkerheden for medarbejderne.
 
Brug af MobilePay stiger 
Ifølge undersøgelsen tilbyder hver femte af de mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag deres kunder at betale med mobile betalingsløsninger som MobilePay. Og næsten lige så mange siger, at de overvejer at tilbyde det.

Den udvikling kan MobilePay nikke genkendende til. Efter en massiv tilgang af nye erhvervskunder sidste år får MobilePay fortsat op mod 100 erhvervskunder om dagen. I dag har MobilePay 128.000 butikker og webshops som kunder i Danmark.

”For de private kunders skyld er virksomhederne nærmest nødt til at tilbyde MobilePay, fordi kunderne i stigende grad forventer at kunne betale mobilt. Over en tredjedel af vores betalinger er nu erhvervsbetalinger. Den andel vil fortsætte med at stige”, mener Torben Gamst, direktør for MobilePay, Danmark.

Få MobilePay til din virksomhed

Tilbyd dine kunder at betale nemt med MobilePay. Læs mere om de forskellige MobilePay-løsninger på mobilepay.dk.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.