Garantityper

Beskrivelse

Eksempler

Tilbud

Tilbudsgarantien sikrer importøren en erstatning, hvis eksportøren misligholder sine forpligtelser som tilbudsgiver under en licitation. Ofte er en tilbudsgaranti en betingelse for, at tilbuddet kommer i betragtning. Tilbudsgarantien er typisk på 2-5 procent af kontraktsummen.

Eksempel på tilbudsgaranti på anfordring (på engelsk)

Eksempel på tilbudsgaranti på vilkår (på engelsk)

Arbejds- eller leverance

Arbejds- eller leverancegarantien sikrer importøren en erstatning, hvis eksportøren ikke opfylder sine forpligtelser. Det kan f.eks. dreje sig om leveringsforpligtelser eller om funktions- og kvalitetsmæssige forpligtelser i den aftalte periode. Denne form for garanti er oftest på 10-20 procent af kontraktens værdi.

Eksempel på arbejds- eller leverancegaranti på anfordring (på engelsk)

Eksempel på arbejds- eller leverancegaranti på vilkår (på engelsk)

Forskud

Forskudsgarantien sikrer importøren tilbagebetaling af et aftalt og betalt forskud, hvis eksportøren ikke overholder de kontraktlige forpligtelser. Forskudsgarantien er typisk på 10-30 procent af kontraktsummen.

Eksempel på forskudsgaranti på anfordring (på engelsk)

Eksempel på forskudsgaranti på vilkår (på engelsk)

Tilbageholdelse

Køber kan tilbageholde en del af kontraktsummen i en bestemt periode efter levering af varerne eller tjenesteydelserne. Eksportøren har her mulighed for at få den fulde kontraktsum udbetalt inden udløb af garantiperioden mod at stille en tilbageholdelsesgaranti, der dækker det beløb, der ellers ville være blevet tilbageholdt.

Eksempel på tilbageholdelsesgaranti på anfordring (på engelsk)

Eksempel på tilbageholdelsesgaranti på vilkår (på engelsk)

Betaling

Betalingsgarantien sikrer eksportøren betaling, hvis importøren ikke overholder sine betalingsforpligtelser. Betalingsgarantien kan eventuelt etableres som en påtegning på en veksel, en såkaldt avalpåtegning. I et sådant tilfælde indestår Danske Bank for vekslens betaling.

Eksempel på betalingsgaranti på anfordring (på engelsk)

Eksempel på betalingsgaranti på vilkår (på engelsk)


Relaterede emner

Kontakt os

Hovednummer

45 14 00 00

Erhverv Direkte:

70 133 000

Teknisk support Netbank Erhverv:

70 105 501

Teknisk support Business Online:

70 114 115
Se åbningstider
 • Ring til os
 • Find os
  Find afdeling eller Hæveautomat
 • Book et møde

  Du kan altid bestille et uforpligtende møde med en af vores rådgivere. Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen, så kontakter vi dig og får et møde på plads.

 • Skriv til os

  Spørgsmål, ros og klager

  Du er altid velkommen til at skrive til os - uanset om du har gode ideer, noget du vil klage over eller bare et spørgsmål.
  Skriv til os