Sikker nethandel
 
Når du handler på nettet, vil du opleve nye krav til, hvordan du godkender dine kortbetalinger. Det nemmeste er at godkende betalingerne med NemID nøgleappen.

Problemer med at godkende med NemID appen?
Har du problemer med at bruge NemID til at godkende dine køb med Mastercard på nettet, anbefaler vi, at du bruger sms-kode i stedet.
Der kan desværre opstå en fejl, hvis du bruger NemID til at godkende onlinekøb med Mastercard. Vi arbejder på højtryk for at løse fejlen.
For at mindske risikoen for kortmisbrug er der nye krav til, hvordan du godkender dine betalinger, når du bruger dit kort til at handle på nettet. Det følger af EU-regler, som hedder PSD2.

Det betyder, at du vil opleve, at du skal godkende dine betalinger med enten:
 • NemID nøgleappen eller
 • Et personligt kodeord, du selv vælger, sammen med en sms-engangskode.

Du kan risikere, at dine køb ikke kan gennemføres, hvis du ikke har NemID nøgleappen eller et personligt kodeord klar.

Brug NemID nøgleappen – papkortet kan ikke bruges ved onlinekøb
Vi anbefaler, at du bruger NemID nøgleappen, så du nemt og hurtigt kan godkende dine betalinger. Du kan ikke godkende dine køb på nettet med NemID nøglekortet (papkortet).
 
Hvis du ikke allerede bruger appen, kan du hente den i App Store eller Google Play. Læs mere om, hvordan du bruger appen, på danskebank.dk/nemidapp.

Vær opmærksom på, at hvis du bruger Mastercard og ikke har net- eller mobilbank i Danske Bank, kan du ikke bruge appen til at godkende med. Så skal du i stedet godkende med et personligt kodeord og en sms-kode – se hvordan nedenfor.

Sådan godkender du med et personligt kodeord sammen med en sms-kode
Hvis du ikke kan eller ikke ønsker at bruge NemID nøgleappen, skal du godkende dine onlinekøb med et personligt kodeord, du selv vælger, sammen med en sms-engangskode.

 

 • Visa/Dankort
  Du kan oprette et personligt kodeord til dit Visa/Dankort på nets.eu/3ds. Brug NemID for at logge ind. Sms-engangskoden får du ved selve købet.
 • Mastercard
  Du kan oprette et personligt kodeord til dit Mastercard på danskebank.dk/kortstyring. For at logge på siden skal du bruge NemID. Har du ikke NemID, skal du bruge en midlertidig pinkode til at logge på siden første gang. Du kan bestille en pinkode ved at ringe til os på 70 123 456, og den sendes derefter til dig med posten. Sms-engangskoden får du ved selve købet.

Har du Mastercard men ikke net- eller mobilbank i Danske Bank?
Har du Mastercard men ikke net- eller mobilbank i Danske Bank, kan du ikke godkende onlinekøb med NemID nøgleappen.

Så skal du i stedet godkende dine køb med et personligt kodeord sammen med en sms-kode. Se, hvordan du gør, ovenfor. Det gælder kun for Mastercard – ikke for Visa/Dankort.

Spørgsmål & svar om køb på nettet

Kontakt os

Hovednummer

45 14 00 00

Erhverv Direkte:

70 133 000

Teknisk support Netbank Erhverv:

70 105 501

Teknisk support District:

70 114 115
Se åbningstider
 • Ring til os
 • Find os
  Find afdeling eller Hæveautomat
 • Skriv til os

  Spørgsmål, ros og klager

  Du er altid velkommen til at skrive til os - uanset om du har gode ideer, noget du vil klage over eller bare et spørgsmål.
  Skriv til os