Du kan gøre indsigelse, hvis du opdager korttransaktioner på din konto, som du ikke kan genkende eller acceptere
Når du har et erhvervskort udstedt til dig som medarbejder, er det dig som kortholder, der skal gøre indsigelse, og ikke din virksomhed.
Indsigelse gøres via Danske Netbank, hvis du er kunde i Danske Bank eller via hjemmesiden, se hvordan herunder.
Nederst på denne side kan du også finde svar på de oftest stillede spørgsmål vedrørende misbrug af kort og det at gøre indsigelse
Indsigelse
-
Indsigelse i din netbank
Indsigelse i din netbank
Når du har et erhvervskort udstedt til dig som medarbejder, er det dig som kortholder, der skal gøre indsigelse, og ikke din virksomhed. Hvis du er privatkunde i Danske Bank, kan du gøre det i din private netbank – se hvordan nedenfor.
Er du ikke privatkunde i Danske Bank skal du gøre indsigelse via blanket - vælg i menuen til venstre.
Husk at spærre dit kort med det samme, hvis du har mistanke om, at det er blevet misbrugt.
Har du selv fortaget købet
Hvis du selv har foretaget købet, skal du først forsøge at løse problemet med den forretning eller hjemmeside, du har handlet med, før der kan gøres indsigelse. Hvis du ikke finder en løsning med forretningen inden for 2-4 uger, skal du gøre indsigelse straks.
Jo før du kontakter os, jo større er sandsynligheden for, at vi kan hjælpe dig.
Sådan gør du- Log på Danske Netbank, og kom til 'Kortoversigt'.
- Klik på funktionspilen ud for kortet, og vælg 'Indsigelse'.
- Du skal nu svare på nogle få spørgsmål til afklaring af din indsigelse. Du finder spørgsmålene ved at trykke på 'Start'.
- Åbn og læs aftaledokumentet,
- Klik på 'Videre til underskrift'.
- Indtast din adgangskode og klik 'Godkend'
Se detaljerede skærmbilleder af, hvordan du gør -
Indsigelse via blanket
Indsigelse via blanket
Når du har et erhvervskort udstedt til dig som medarbejder, er det dig som kortholder, der skal gøre indsigelse, og ikke din virksomhed. Hvis du er privatkunde i Danske Bank, kan du gøre det i din private netbank. Se hvordan under ’Indsigelse i din netbank’.
Hvis du ikke er privatkunde i Danske Bank, kan du gøre indsigelse via en blanket – se hvordan nedenfor. Du er også altid velkommen til at ringe til os på 45 12 92 00 for at få hjælp til at gøre indsigelse.
Husk, at spærre dit kort med det samme, hvis du har mistanke om, at der er blevet misbrugt.
Har du selv fortaget købet
Hvis du selv har foretaget købet, skal du først forsøge at løse problemet med den forretning eller hjemmeside, du har handlet med, før der kan gøres indsigelse. Hvis du ikke finder en løsning med forretningen inden for 2-4 uger, skal du gøre indsigelse straks.
Jo før du kontakter os, jo større er sandsynligheden for, at vi kan hjælpe dig.
Find den rigtige indsigelsesblanketDu finder den blanket, du skal bruge, ved at svare på nogle få spørgsmål. Du finder spørgsmålene ved at trykke på start herunder.
Blanketterne kræver, at du printer dem til sidst. Så hav en printer klar
Du skal kun bruge blanketterne, hvis der er tale om betalinger/køb med dit kort, som du ikke kender til eller kan godkende.
Drejer det sig om andet, skal du i stedet ringe til os på 70 123 456.Jeg har brugt mit kort på hjemmesiden, i forretningen eller pengeautomaten?
Vær opmærksom på, at:
- du skal kontrollere din konto for evt. yderligere transaktioner fra samme forretning. Beløbet kan være en ekstra opkrævning i forbindelse med at du har accepteret et velkomsttilbud, en prøvepakke mv., eller hvis du har lejet bil/været på hotelophold.
- beløbet ofte bliver bogført en til flere dage senere end den dag, du handlede på hjemmesiden/i forretningen eller hævede i pengeautomaten.
- der godt kan være forskel på hjemmesidens/forretningens navn på transaktionen og den forretning, du har handlet hos.
-
Indsigelsesmuligheder ved forskellige kort
Indsigelsesmuligheder ved forskellige kort
Bliv klogere på dine indsigelsesmuligheder ved de forskellige kort.
Visa/Dankort (pdf)
Dankort (pdf)
Mastercard (pdf) -
Gode råd til handel på internettet
Gode råd til handel på internettet
Få gode råd om, hvordan du beskytter din virksomhed mod it-svindel og passer godt på dig selv, når du er på nettet.
Besøg vores side ’Keep it safe’ om IT-sikkerhed og sikker adfærd
Få mere vejledning og information- Forbrug.dk - Den offentlige forbrugerportal under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som kan vejlede dig om dine muligheder for at klage over køb foretaget i danske forretninger.
- Forbruger Europa - Den offentlige forbrugerportal under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og EU, som kan vejlede dig om dine muligheder for at klage for køb foretaget i forretninger indenfor EU.
- Forbrugerombudsmanden - En uafhængig myndighed, der kan hjælpe dig med at få styr på reglerne, der gælder for markedsføring, betalingstjenester og handel på internettet.
- e-mærket - En non-profitorganisation som certificerer sikker og gennemsigtig e-handel for danske internetforretninger.
- Politi - Det danske politis hjemmeside , hvor du bl.a. kan anmelde tyveri af dit kort og NemID.
-
Kontakt os vedrørende indsigelser
Kontakt os vedrørende indsigelser
Du spærrer dit kort via mobilbank , netbank , eller ved at ringe på 70 20 70 20
Henvendelser vedrørende indsigelser
Har du spørgsmål til det at gøre indsigelse, er du velkommen til at kontakte os på
tlf. 45 12 92 00 åbent mandag-fredag 10-16.
Indsigelse
Spørgsmål og svar
-
Hvad er en indsigelse?
Hvis du opdager korttransaktioner på din konto, som du ikke kan genkende eller acceptere skal du udfylde en indsigelsesblanket. Her skriver du under på tro og love at det du har oplyst er korrekt, og at banken må behandle din sag. -
Hvordan laver jeg en indsigelse?
Du kan oprette en indsigelse via et af menupunkterne ovenfor
- ’Indsigelse i netbanken’
- ’Indsigelse via blanket’
Hvis du har et kombineret debet-/kreditkort, f.eks. et MasterCard Guld, så er der reelt tale om to kort. Hvis både debet- og kreditdelen er blevet misbrugt, skal du derfor lave to indsigelser: en på debetkortet og en på kreditkortet.
-
Skal jeg kontakte forretningen eller gøre indsigelse?
Hvis der opstår problemer i forbindelse med dit køb, skal du selv forsøge at løse dit og forretningens mellemværende, før du opretter en indsigelse. Hvis I ikke finder en løsning inden for 4 uger efter købet, skal du straks gøre indsigelse.
Vi anbefaler, at du kontakter forretningen eller hjemmesiden via e-mail, så henvendelsen kan dokumenteres.
Har du forsøgt at hæve/indsætte penge i en pengeautomat, hvor der er sket en fejl, skal du kun foretage indsigelse hos os. Dette gælder uanset, hvilken pengeautomat der er benyttet. -
Hvad med beløb, der er reserveret på min konto?
Er der beløb, der venter på at blive trukket på din konto, som du ikke kan genkende eller acceptere, kan du først lave indsigelse når pengene reelt er trukket fra din konto.
Vi kan desværre ikke forhindre, at en reservation bliver trukket på din konto, hvis den er foretaget, inden dit kort blev spærret.
Er reservationen foretaget ved en fejl, eller er købet annulleret, kan du bede forretningen om at sende en bekræftelse på dette til kortservice@danskebank.dk.
Bemærk dog, at reservationen udløber af sig selv. -
Har I oprettet min indsigelse?
Du modtager en besked med dit sagsnummer, når vi har oprettet sagen. Husk derfor altid at have dine kontaktoplysninger opdaterede. Du kan selv opdatere dine kontaktoplysninger i din Netbank eller i din Mobilbank. -
Hvordan er forløbet af en indsigelsessag?
Vores sagsbehandling starter, når vi har modtaget din indsigelse. I forbindelse med behandlingen vil vi blandt andet undersøge de digitale spor, der er relevante for din sag, samt eventuelt udveksle oplysninger med politiet.
Hvis vi har behov for yderligere information, eller sagen kræver, at du tager stilling til noget, så vil vi naturligvis kontakte dig i løbet af processen.
Bemærk. Det er derfor meget vigtigt, at du besvarer eventuelle henvendelser fra banken vedr. din indsigelsessag indenfor den angivne tidsfrist. Ellers risikerer vi at overskride eventuelle frister, og dermed miste muligheden for at hjælpe dig. -
Skal jeg anmelde misbruget til politiet?
Du skal anmelde misbruget til politiet, hvis dit kort er blevet stjålet, eller hvis du har oplysninger om, hvem der har misbrugt dit kort. Har du politianmeldt kan du enten oplyse journalnummeret i din indsigelse, eller eftersende det til os på e-mail indsigelse@danskebank.dk. Ved eftersendelse husk altid at oplyse dit konto- eller sagsnummer. -
Får jeg mine penge tilbage?
Vi kan først vurdere dine muligheder for at få pengene tilbage, når du har lavet indsigelsen.
- Har du selv handlet med forretningen på internettet, afhænger vores muligheder for at hjælpe dig af, hvilket kort du har benyttet til betalingen. Det kan du læse nærmere om under menupunktet ’Indsigelses-muligheder ved forskellige kort’ ovenfor.
- Er dit kort blevet misbrugt til at foretage køb på internettet, tilbagefører vi normalt hele beløbet.
- Er dit kort og din personlige pinkode blevet misbrugt, er udgangspunktet altid, at du selv skal dække de første 375 kr. (din selvrisiko). Du kan læse mere om selvrisiko for de enkelte korttyper under Kort. Her finder du kortbestemmelserne under 'Priser og vilkår'.
Find din korttype
-
Skal jeg spærre mit kort?
Hvis dit kort er blevet misbrugt skal du straks spærre det. Du kan dog komme ud for, at der bliver trukket flere beløb fra din konto efter kortet er spærret. Det kan ske, fordi beløb ofte først bliver trukket flere dage efter købet er foretaget. Hvis der bliver trukket beløb, du ikke kan genkende eller acceptere, efter kortet er spærret, skal du huske at lave en indsigelse på disse beløb. -
Hvad gør jeg, indtil mit nye kort kommer?
Hvis du har et andet betalingskort, kan du bruge det. Husk at tjekke, om butikker eller pengeautomater opkræver gebyr, når du bruger det andet kort.
Læs mere om de forskellige kort og gebyrer
Har du ikke et andet kort, kan du hæve kontanter i Danske Banks afdelinger med kontantkasser. På vores hjemmeside under ’Find os’ kan du finde din nærmeste Danske Bank-afdeling, og se om det er muligt at hæve kontanter.
Husk, at hvis dit spærrede kort er tilknyttet automatiske betalinger f.eks. online-tjenester som streaming og tv, telefonabonnementer eller BroBizz, er det vigtigt, at du får rettet dine betalinger til et andet kort.
Har du netbank, kan du naturligvis stadig overføre penge og tilmelde dig Betalingsservice.
Læs mere om betaling og overførsel