Centralbanker verden over forsøger i øjeblikket at tøjle inflationen ved at sende renterne op. Det er derfor oplagt at overveje, om det er tid til at få lavet et servicetjek af jeres finansiering.

Et servicetjek giver dig indblik i, om virksomheden stadig har det rigtige lån i forhold til virksomhedens økonomi, risikoprofil og planer.

Lån tilpasset jeres situation

Generelt er det en god idé jævnligt at se på sammensætningen af finansiering i virksomheden. Om der kan være penge at hente ved at omlægge virksomhedens realkreditlån. Og måske er der et andet lån, der passer bedre til jeres situation og planer?

Det kan også være relevant at se på en omlægning, hvis du ønsker at frigøre likviditet til den daglige drift, nye investeringer eller forbedringer af ejendommen.
Inden en omlægning skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvad det koster at lægge lånet om og holde det op imod den potentielle gevinst.

Lad os tale sammen

Fast eller variabel rente? Afdragsfrihed eller afdrag? Ydelse og løbetid? Og kan det betale sig at lægge om? Lad os hjælpe dig med, om du har det rette lån til din virksomhed.

Ring til os på 45 14 00 00

Mulig gevinst

Hvis I omlægger jeres fastforrentede realkreditlån med en relativ lav kuponrente, er der mulighed for, at virksomheden kan skære en luns af sin restgæld.

Det skyldes, at når renten stiger, falder kursen på obligationerne bag det nuværende fastforrentede lån. Det betyder, at I kan købe gælden tilbage billigere end ellers. Hvis I fx optog et 1 %-lån tæt på kurs 100, og kursen efterfølgende falder til 80, så kan du købe 100 kroner gæld tilbage for 80 kroner.

Det betyder dog også, at renten på et nyt fastforrentet lån er højere end renten på det gamle lån. Alternativt kan overvejes omlægning til et variabelt forrentet lån med dertil højere renterisiko. Under alle omstændigheder afhænger den samlede gevinst ved en aktuel restgældsreduktion af rentens udvikling over tid, som i sagens natur er svær at spå om. Det er derfor langt fra sikkert, at der er en gevinst at hente, og det er derfor altid en god ide at tale de forskellige muligheder igennem med os.

Brug for et servicetjek af virksomhedens realkreditlån?

Book møde