Du forbereder dig konkret på at få ny ejer til din virksomhed

Hvis du har bestemt dig for at få ny ejer til din virksomhed, er der en række trin, du skal igennem. Det kræver juridisk og økonomisk rådgivning.

 • 1. Et omfattende projekt

  1. Et omfattende projekt


  Hvis du har konkrete overvejelser om at få ny ejer til din virksomhed, er der en række trin, du skal tage for at gøre det muligt. Forberedelserne til at overdrage din virksomhed indebærer juridisk rådgivning og et opdateret overblik over både din privatøkonomi og firmaets økonomi. 

  Hvis du ikke er klar til at få ny ejer til din virksomhed endnu, men bare gerne vil være godt forberedt, bør du se denne guide til fasen inden, at det bliver konkret.

  Corporate Analytics

  Overvejer du at købe eller sælge virksomhed? Eller går du med tanker om at lave et generationsskifte til familie eller medarbejdere i virksomheden? Vores Corporate Analytics-hold kan tilbyde rådgivning i forbindelse med forberedelse af et køb, et salg eller generationsskifte, og gennemførslen af hele processen.

  Kontakt din rådgiver og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med Corporate Analytics.

 • 2. Få styr på det juridiske

  2. Få styr på det juridiske

  Når din virksomhed skal skifte ejer, så er det helt afgørende at være skarp på de juridiske omstændigheder. Hvilke juridiske forpligtelser har virksomheden i forhold til leverandører, kunder og eventuelle partnere - og hvordan er virksomhedens ejerskab struktureret?

  Samtidig er det en god idé at sikre sig, at der er klare linje omkring det juridiske på privat-fronten. Er det eksempelvis ægteskabspagter og testamenter, der skal opdateres?

  Til alt dette har du brug for en god advokat.
 • 3. Bestem virksomhedens værdi og start overdragelsesproces

  3. Bestem virksomhedens værdi og start overdragelsesproces

  Uanset om du lader ejerskabet gå videre til et familiemedlem, vil sælge til eksisterende medarbejdere eller til en ekstern tredje part, så skal virksomheden værdiansættes. Det skal du typisk have hjælp til af en specialiseret rådgiver.

  Hvis virksomheden skal sælges til en ekstern part, skal potentielle købere identificeres, og salgsmateriale samt en plan for salg og marketing forberedes. Det kan en specialiseret rådgiver i virksomhedshandler eller visse revisorer gøre for dig.

  Få rådgivning og sparring

  Book et møde med os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig på vej.

  Book møde
 • 4. Opdatering af din privatøkonomiske plan

  4. Opdatering af din privatøkonomiske plan

  Når du nu tager konkrete skridt mod en eksekvering af et ejerskifte, skal du have en opdateret plan for din privatøkonomi, og hvad de forskellige muligheder for at afhænde virksomheden betyder for den. Det kan din bankrådgiver hjælpe dig med.

  Dette trin hænger nøje sammen med det følgende, hvor virksomheden bliver værdiansat, idet dette naturligvis har afgørende betydning for dine privatøkonomiske muligheder.

Andre har også set