Guide: Når du har besluttet at sælge din virksomhed

Hvis du har bestemt dig for at sælge din virksomhed eller at overdrage den til fx et familiemedlem, er der en række trin, du skal igennem. Det kræver juridisk og økonomisk rådgivning og et opdateret overblik over både din privatøkonomi og virksomhedens økonomi.

Læs mere i guiden nedenfor om tre vigtige trin, når du vil sælge din virksomhed.

Hvis du ikke er klar til at få ny ejer til din virksomhed endnu, men bare gerne vil være godt forberedt, bør du se denne guide:
"5 råd til at forberede dit salg af virksomhed"
Du kan også læse guiden om selve transaktionsprocessen:
"4 trin, inden du overdrager din virksomhed til en ny ejer"
 • 1. Få styr på det juridiske, inden du sælger din virksomhed

  Når din virksomhed skal skifte ejer, så er det helt afgørende at være skarp på de juridiske omstændigheder. Hvilke juridiske forpligtelser har virksomheden i forhold til leverandører, kunder og eventuelle partnere - og hvordan er virksomhedens ejerskab struktureret?

  Samtidig er det en god idé at sikre sig, at der er klare linjer omkring det juridiske på privatfronten. Er der eksempelvis ægteskabspagter og testamenter, der skal opdateres, inden virksomheden skal sælges?

  Til alt dette har du brug for en god advokat.

 • 2. Bestem virksomhedens værdi, og start overdragelsesprocessen

  Uanset om du lader ejerskabet gå videre til et familiemedlem, vil sælge virksomheden til eksisterende medarbejdere eller til en ekstern tredjepart, så skal virksomheden værdiansættes. Det skal du typisk have hjælp til af en specialiseret rådgiver.

  Hvis virksomheden skal sælges til en ekstern part, skal potentielle købere identificeres, og salgsmateriale og en plan for salg og marketing forberedes. Det kan en specialiseret rådgiver i virksomhedshandler eller visse revisorer gøre for dig.

  Brug for hjælp?

  Har du brug for hjælp til at sælge din virksomhed? Kontakt os, og hør, hvordan vi kan hjælpe dig til et succesfuldt salg.

  Book møde

 • 3. Opdatér din privatøkonomiske plan

  Når du nu tager konkrete skridt mod en eksekvering af et ejerskifte, skal du have en opdateret plan for din privatøkonomi, og hvad de forskellige muligheder for at afhænde virksomheden betyder for den. Det kan din bankrådgiver hjælpe dig med.

  Dette trin hænger nøje sammen med det følgende, hvor virksomheden bliver værdiansat, idet dette naturligvis har afgørende betydning for dine privatøkonomiske muligheder.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.