Og det var mange ting, som deltagerne skulle omkring. Alt fra jura, due diligence, typiske problemstillinger med startups til rollen som business angel var på programmet.
Og så var jeg meget glad for de andre kursister, der havde meget forskellige og interessante baggrunde.Kumar Maini
”Forløbet var virkelig interessant, og de fire dage kunne sagtens have været seks dage. Det var virkelig gode indlæg med mange interessante emner, men mere tid havde været dejligt. Og så var jeg meget glad for de andre kursister, der havde meget forskellige og interessante baggrunde. Egentlig skulle man tro, at mange af dem egentlig ikke havde behov for at deltage, men det er godt at de alligevel gør det, fordi der er meget læring og en mulighed for at få sat det i struktur,” siger Kumar Maini, der var én af de 25 deltagere.
Kumar Maini var en af deltagerne på den fjerde udgave af Angel Investor Academy
Giv det tilbage
For Kumar Maini er muligheden for at uddanne sig til Business Angel kærkommen. Efter 40 års arbejde i udlandet er han nemlig nu er vendt hjem til Danmark, og han er ikke i tvivl om, at tiden nu er moden til at give noget tilbage og ikke mindst at skabe et netværk i det land, han forlod for så mange år siden.”Jeg har en del erfaring i at drive forretning både fra egen virksomhed og som ansat, og jeg vil gerne give noget tilbage. Jeg føler stadig, jeg har noget at bidrage med og ved at være med fra starten, kan jeg bidrage med mine kompetencer. Og så selvfølgelig også få noget retur på investeringen. Det er en fornøjelse at se den energi og dedikation i de forskellige startups, og det er en helt anden og mere givende måde at investere på fremfor eksempelvis aktier,” siger Kumar Maini.
Netværk, netværk, netværk
Ud over den tekniske indsigt i livet som business angel handler Danske Bank Angel Investor Academy også meget om netværk. Hvordan opbygger man et stærkt netværk med andre investorer, og hvordan går man sammen i et såkaldt syndikat og investerer sammen som gruppe, hvis man møder en spændende startup.
Én af de startups er virksomheden Impactly, der leverer en metode til at måle den økonomiske værdien af sociale indsatser hos kommunerne i forhold til eksempelvis trivsel på demens plejehjem og arbejdet med udsatte unge Impactly gav et pitch på kursets sidste dag, og det var et pitch, der fangede interessen hos mange af de nystartede business angels.
Målet er jo at uddanne investorer og klæde dem godt på til livet som business angels. Stine Jersie Olsen, leder af investoraktiviteter i Danske Bank Growth
Og at der var et match glæder Stine Jersie Olsen, der er leder af investoraktiviteter i Danske Bank Growth og som har været med til at bygge Angel Investor Academy op i Danske Bank.
”Muligheden for at møde interessante startups, som rejser penge lige nu er en vigtig del af uddannelsen. Målet er jo at uddanne investorer og klæde dem godt på til livet som business angels. I det ligger selvfølgelig, at de skal finde deres første investering – og gerne i syndikat med andre fra holdet. Det hjælper pitch-eventet med, og jeg er glad for at se, at der er god interesse for de startups, som vi har udvalgt. Foreløbig er der kommet en investering ud af hvert hold og jeg håber, at hold 4 også kommer med i den statistik,” siger Stine.