Hvis I bliver udsat for IT-svindel

I skal altid reagere med det samme, hvis I bliver udsat for IT-svindel. Det kan være med til at begrænse tab og skader.

Kontakt jeres IT-ansvarlige eller IT-afdeling og få dem til at tage de nødvendige forholdsregler og eventuelt lukke systemerne ned.

Udsat for IT-svindel?

 • Har I afgivet oplysninger om virksomhedens kort eller konti?

  Hvis en uvedkommende har fået fat på jeres kort- eller kontooplysninger, skal I kontakte os med det samme på 70 123 456.

 • Har I modtaget falske mails eller sms'er?

  I falske mails og sms'er kan beskederne være upersonlige og have flere stavefejl. Nogen gange kan I også se på afsenderens domænenavn, at bogstaverne er byttet om eller skiftet ud, så afsendernavnet ikke er helt korrekt. I stedet for danskebank.dk kan der eksempelvis stå danskkebank.dk eller danskebank.cn og i sms'er kan links være uforståelige eller forkortede som i "bit.ly". Dygtige svindlere kan dog sende en falsk mail eller sms med et tilsyneladende helt korrekt afsendernavn.

  • Slet mailen eller sms'en uden at svare
  • Klik ikke på nogen links
  • Opgiv aldrig fortrolige oplysninger

  Ser det ud som om, Danske Bank er afsender?

  Hvis mailen eller sms'en bruger Danske Bank som afsender eller på anden måde ser ud til at komme fra Danske Bank, må I meget gerne anmelde misbruget til os. Vi sørger for at tage den pågældende side ned, og på den måde er I med til af beskytte andre.

  I kan anmelde misbruget ved at videresende mailen eller sende et skærmbillede af sms'en til falskemails@danskebank.dk.

 • Hvis I vil anmelde IT-svindel til politiet

  Som virksomhed er I ikke forpligtet til at anmelde IT-svindel til politiet, men en politianmeldelse kan være med til skabe overblik over omfanget af angreb og på sigt bidrage til en bedre forebyggelse. Hvis I ønsker at indgive en politianmeldelse, hjælper vi jer gerne. Kontakt os på 70 114 115. I kan også kontakte politiet på telefon 114 eller indgive en anmeldelse på politi.dk.

Netbankforsikring


Som virksomhed hæfter I selv for tabet,
hvis nogen bryder ind i jeres netbank.
Derfor kan det være en god idé at tegne en netbankforsikring.

Læs mere om netbankforsikring

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.