Renter på rykkergebyrer

I forbindelse med en gennemgang af vores processer og systemer har vi konstateret, at vi uretmæssigt har opkrævet renter på rykkergebyrer. Fejlen opstod, fordi vi ikke fik tilpasset vores systemer, da Renteloven blev ændret i 2005.

Vi undersøger i øjeblikket alle rykkergebyrer, vi har opkrævet i Danmark siden 2005, hvilket omfatter omkring 400.000 kunder. Det er endnu uklart, i hvor mange tilfælde der er opkrævet renter på rykkegebyrer. 

På nuværende tidspunkt viser vores analyser, at omkring halvdelen af de berørte kunder har betalt under 10 kr. i renter på rykkergebyrer. Vi er fortsat i gang med at analysere problemstillingen og har også konstateret tilfælde med væsentlig større beløb.

Kunder, der har betalt renter på rykkergebyrer, vil naturligvis få deres penge tilbage sammen med en kompensation for den tid, hvor de kunne have haft pengene til rådighed.

Q&A

 • Hvordan finder jeg ud af, om virksomheden har betalt renter på rykkergebyrer?
  Vi undersøger alle rykkergebyrer, som vi har opkrævet i Danmark siden 2005. Når vi har undersøgt, om virksomheden har betalt renter på et rykkergebyr, vil vi hurtigst muligt kontakte virksomheden.
 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ved, at virksomheden har betalt renter på et rykkergebyr?
  Du skal ikke gøre noget. Vi kontakter alle potentielt berørte kunder så hurtigt som muligt. Vi vil sørge for, at alle kunder får deres penge tilbage, som de har betalt i renter på rykkergebyrer samt en kompensation for den tid, de kunne have haft pengene til rådighed.
 • Hvordan bliver virksomheden kompenseret? 
  Hvis der er betalt renter på rykkergebyrer, får virksomheden det beløb tilbage, som vi har opkrævet for meget. Desuden modtager virksomheden en kompensation for den tid, hvor pengene kunne have været til rådighed. Det har vi beregnet ud fra, hvor lang tid der er gået fra opkrævningen af renter på rykkergebyret, og til at vi refunderer den betalte rente.
 • Hvordan kunne det ske? 
  Problemet er opstået, fordi vi ikke fik tilpasset vores systemer, da Renteloven blev ændret i 2005. Vi konstaterede den uretmæssige opkrævning af renter på rykkergebyrer i forbindelse med analysen af vores processer og systemer relateret til inkassosagen. 
 • Hvad gør I for at sikre, at denne fejl ikke gentager sig?
  Opkrævningen af nye rykkergebyrer blev stoppet i september 2020. For at sikre, at denne fejl ikke sker igen, bliver vores IT-system rettet, så der ikke bliver opkrævet renter på rykkergebyrer.