Sådan fungerer tillægslån

  • Hvad er et tillægslån?  

    Et tillægslån er et ekstra lån i din bolig, som du optager udover dit nuværende boliglån. Her bruger du af den friværdi, du har i boligen til at låne ekstra.

    Når du skal låne et større beløb (som tommelfingerregel 100.000 kr. eller derover), er et lån i din bolig ofte det billigste. Fordi du stiller din bolig som sikkerhed for lånet, kan du typisk få en lavere rente end på andre typer lån.

    Et tillægslån er ofte et realkreditlån, der fungerer på samme måde, som når du optager et realkreditlån til boligkøb. Men det kan også være et Danske Bolig Fri, som er et realkreditlignende lån, du kan få i banken.

  • Hvad kan du bruge et tillægslån til?

    Det korte svar er, at det er op til dig, hvad du bruger pengene fra et tillægslån til.

    Mange bruger lånet til at forbedre deres bolig - altså til at renovere, bygge til eller bygge om. Men du kan også bruge pengene til finansiering af en ny bil, en større rejse, et år på efterskole for dit barn eller noget helt fjerde. Du skal dog overveje, at lånet typisk har en lang løbetid, som du bør sammenholde med det, du bruger lånet til.

    Læs også: Hvad er friværdi? Og hvordan kan du bruge den?

  • Hvilke fordele og ulemper er der ved tillægslån?

    Et ekstra lån i din bolig kan være en beslutning, der åbner nye muligheder for dig og din familie. Men du skal naturligvis have øje for, at der både er fordele og ulemper ved at optage lån i friværdien.

    Her er nogle eksempler:

    Fordele

    • Du kan låne til lavere rente: Et lån i din bolig er typisk billigere end andre lån, når du vil låne et større beløb.
    • Du frigør penge til det, du drømmer om: Med et lån kan du uden at sælge dit hjem bruge af den friværdi, som du har i din bolig.

    Ulemper

    • Det koster penge at optage lånet: Der er omkostninger forbundet med at oprette et nyt lån.
    • Din gæld og dine udgifter vokser: Du skal betale ydelse på et ekstra lån og kan derfor blive mindre fleksibel rent økonomisk - fx når der dukker uforudsete udgifter op.

     

  • Hvilke lån kan du vælge som tillægslån?

    Alle Realkredit Danmarks realkreditlån kan bruges som tillægslån. Det samme kan Danske Banks lån Danske Bolig Fri. Har du brug for ekstra finansiering ud over, hvad de nævnte lån kan dække, kan et boliglån fra banken evt. være en mulighed. Læs mere i afsnittet "Hvad er kravene for at få et tillægslån?"

    Du kan se mere om de forskellige boliglån her.

    Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige lån for dig? Så vil vi meget gerne hjælpe dig med at se på dine muligheder. Lad os tage en snak med afsæt i dine ønsker til lånet.

    Book dit møde her 

  • Beregn: Hvad koster tillægslån?

    Du kan hurtigt se, hvad det cirka koster at optage et tillægslån eller omlægge dit eksisterende lån. Beregn her og få en vejledende pris med det samme:

    Og hvad koster omlægning?

    Er du kunde hos Danske Bank og Realkredit Danmark, kan du også regne på omlægning og en evt. forhøjelse af dit nuværende lån (dvs. indfrielse af eksisterende lån og optagelse af et nyt lån).

    Opret en profil i vores boligværktøj, så er du klar til at beregne. 

    Start her

  • Tillægslån eller omlægning - hvad er bedst?

    Det er afhænger af situationen, om det bedst kan betale sig at optage et tillægslån - eller omlægge og forhøje dit nuværende lån, så du får penge i hånden. En rådgiver kan ud fra dine planer og din økonomi regne på, hvad der kan betale sig og er mulighed for i lige netop din situation.

    Her er vores overordnede anbefalinger:

    • Har du planer om at omlægge dit eksisterende realkreditlån, så overvej, om du samtidig vil låne et ekstra beløb i din bolig. Det er billigere at gøre det hele på én gang end først at betale for en omlægning og senere for et tillægslån. 
    • Få gerne regnet på en omlægning, selv om du umiddelbart ønsker et tillægslån og ikke har planer om at ændre på dit nuværende lån. Måske kan du samlet set opnå en lavere bidragssats på dine lån – og dermed spare penge.
    • Kan du ikke opnå en besparelse, er det bedst at beholde dit nuværende lån og optage et tillægslån ved siden af.

    Læs også: Hvornår skal du omlægge dit boliglån?

  • Hvad er kravene for at få et tillægslån?

    Et tillægslån kræver en vis friværdi. Med realkreditlån og Danske Bolig Fri kan du maksimalt låne op til 80 procent af din boligs værdi (efter bankens vurdering). I fritidshuse med god beliggenhed og stand kan du låne op til 75 % - ellers er grænsen 60 %.

    Har du brug for at låne mere, kan du evt. låne de næste 15 % (10-25 % ved fritidshus) som et boliglån i banken. Det har dog en lidt højere rente.

    I sig selv er friværdi ikke en garanti for, at du kan låne i din bolig. Der skal naturligvis være luft i din økonomi til at betale af på et ekstra lån. Derfor skal vi både vurdere din boligs værdi og din samlede økonomi, før vi kan tilbyde dig et lån.

    Skal vi se på dine lånemuligheder sammen?

    Book et møde
    - også aften og weekend

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.