Beløbsgrænser

Se, hvor meget du kan hæve på dine kort og hvorfor saldo og beløb til rådighed ikke altid er den samme

  • MasterCard

    MasterCard

    Beløbsgrænserne på dine MasterCard er de samme i Danmark som i udlandet, men du skal være opmærksom på, at der kan være lokale begrænsninger.
    Kreditmaksimum kan variere. Du kan se beløbsgrænsen for det enkelte kort i din netbank.

    Sådan gør du
  • Visa/Dankort i Danmark

    Visa/Dankort i Danmark

    Beløbsgrænserne gælder for køb i Danmark - også når du handler på en dansk hjemmeside på internettet. 

    Se hvor meget du kan hæve på dit Visa/Dankort i Danmark (pdf)

    Bemærk
    Forskel på beløbsgrænser: Der er forskellige beløbsgrænser afhængigt af, om du bruger kortet i Danmark, i udlandet, i butikker eller hæver i pengeautomater.
  • Visa/Dankort i udlandet

    Visa/Dankort i udlandet

    Kortets beløbsgrænse - eller limit - gælder også for handel på udenlandske hjemmesider på internettet - også selv om du er i Danmark, når du handler.

    Se hvor meget du kan hæve på dit Visa/Dankort i udlandet

    Bemærk
    Forskel på beløbsgrænser: Der er forskellige beløbsgrænser afhængigt af, om du bruger kortet i Danmark, i udlandet, i butikker eller hæver i pengeautomater.

Saldo og beløb til rådighed

Er der forskel på 'Saldo' og 'Beløb til rådighed' kan det skyldes, at der er reserverede beløb på din konto, eller du har tilknyttet en kredit. 

  • Hvorfor er der en reservation på 1 kr. på min konto

    Hvorfor er der en reservation på 1 kr. på min konto

    Når du tilmelder dig en tjeneste med dit kort – herunder MobilePay – er det almindeligt, at udbyderen af tjenesten sender en reservation igennem på 1 kr. for at se, om kortet er ’aktivt’. Beløbet bliver aldrig trukket og reservationen bliver stående, indtil den udløber.

    Beløbet for reservationen har praktisk betydning for, hvor meget du kan hæve eller forbruge på dit kort, da den påvirker det disponible beløb. Men altså kun med 1 kr. og kun indtil reservationen udløber.

    På detaljebilledet for reservationen kan du se, hvornår den er lavet, og hvornår den udløber.
  • Hvorfor forsvinder reservationen ikke fra min konto?

    Hvorfor forsvinder reservationen ikke fra min konto?

    Du kan opleve at en reservation vedbliver at stå med status: ’Venter’, på din konto. Hvis en forretning glemmer at annullere en reservation, fx hvis varen ikke kan leveres, forsvinder den ikke fra din konto. Annullering af en reservation skal ske via den pågældende forretning. Kontakt derfor altid firmaet, og bed dem om at annullere købet og slette reservationen.
  • Hvornår bliver en reservation slettet?

    Hvornår bliver en reservation slettet?

    En reservation bliver slettet, når beløbet er bogført på din konto. Vil du gerne have reservationen slettet inden, fordi du f.eks. har returneret din vare, skal det ske via den pågældende forretning. Kontakt derfor altid firmaet, og bed dem om at annullere købet og slette reservationen.

    På detaljebilledet for reservationen kan du se, hvornår den er lavet, og hvornår den udløber.
  • Reservation i forbindelse med indbetaling af check

    Reservation i forbindelse med indbetaling af check

    En check indeholder som sådan ingen værdi i sig selv. Derfor har banken ret til at reservere beløbet, og vente med at udbetale dette, indtil det er konstateret at checken er ægte, at der er dækning for beløbet, og at checken ikke er tilbagekaldt af udsteder. Dette kan tage op til 5 bankdage. Når du bruger dit MasterCard Direct eller MasterCard, bliver beløbet reserveret på din konto af den butik, du handler i. På den måde er forretningen sikker på, at de får penge for den vare eller ydelse, du har købt, og du sikrer dig, at du ikke kommer til at overtrække din samlede beløbsgrænse.

    Forskellen på saldo og beløb til rådighed er
    • Saldo er det beløb, der står på din konto.
    • Beløb til rådighed er din saldo plus eventuel kredit - men minus reserverede beløb. Beløb til rådighed er altså det, du kan hæve her og nu.
  • Reservation i forbindelse med kort

    Reservation i forbindelse med kort

    Når du bruger dit MasterCard Direct eller MasterCard, bliver beløbet reserveret på din konto af den butik, du handler i. På den måde er forretningen sikker på, at de får penge for den vare eller ydelse, du har købt, og du sikrer dig, at du ikke kommer til at overtrække din samlede beløbsgrænse.

    Forskellen på saldo og beløb til rådighed er
    • Saldo er det beløb, der står på din konto.
    • Beløb til rådighed er din saldo plus eventuel kredit - men minus reserverede beløb. Beløb til rådighed er altså det, du kan hæve her og nu.

Brug for hjælp?

Hovednummer

70 123 456
  • ÅbningstiderKontakt os hele døgnet

Support til Netbank:

70 105 501
Man-tors: 08.00 - 21.00
Fredag:     08.00 - 18.00
Lørdag:     10.00 - 18.00
Søndag:    10.00 - 21.00

Spær dit kort:

70 20 70 20

Bliv kunde:

70 10 17 08
Flere kontaktnumre
  • Ring til os
  • Find os
    Find afdeling eller Hæveautomat
  • Book et møde

    Du kan altid bestille et uforpligtende møde med en af vores rådgivere. Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen, så kontakter vi dig og får et møde på plads.

  • Skriv til os