18 år – hvad sker der nu?

Tillykke med fødselsdagen. Nu er du myndig, og det giver dig mange flere muligheder i din bank, men også mere ansvar. Se her, hvad der ændrer sig, hvis du er kunde i Danske Bank.

 • 1.  En ny konto

  For det første får du en ny konto. Den konto, som du har haft indtil nu, var lavet særligt til børn og unge under 18 år, men på din fødselsdag bliver den automatisk erstattet af en lønkonto - også kaldt en indlånskonto. 

  Det betyder ikke så meget i sig selv, at kontoen har et nyt navn. Men med en lønkonto kan du f.eks. få Visakort eller Mastercard. Du får også nye muligheder i mobilbanken, så du nemt kan følge med i, hvad du har af penge.
  Hvis du har brug for det, kan du selvfølgelig også få mere end en konto – f.eks. både en lønkonto og en budgetkonto.
  Kontakt

  Ung Økonomi – vi er her for at gøre det nemt

  Som du kan se, behøver økonomi ikke være kedeligt, men ofte kræver det lidt sparring. Derfor har Danske Bank et helt hold af Ung rådgivere som kan sparre og svare på alle de spørgsmål, der har med Ung økonomi at gøre. Og du kan roligt spørge løs - du er ikke den første, der har haft brug for et godt råd.
  Book møde

  - eller ring til os på 45 130 100

  4020F9127DD50674
  Bliv klogere på alt det, vi kan hjælpe med i Ung Direkte (1:18)
 • 2.  Betalingskort

  Du får nu adgang til nye typer af betalingskort med forskellige fordele – du kan bl.a. bruge dem i udlandet. Når du vælger et nyt betalingskort,  kan du med fordel overveje følgende to ting:
  1. Vil du have ”saldokontrol”? Det betyder, at du kun kan hæve de penge, du har på kortet – og undgår at overtrække din konto.
  2. Vil du gerne ud at rejse? Så kan du nemlig købe en rejseforsikring, som bliver knyttet til dit betalingskort. så er du altid klar til at tage af sted. 
   
  Produkt

  Hvilket kort skal du vælge?

  Mastercard eller Visa/Dankort? Læs mere om de to betalingskort, som vi tilbyder dig.

 • 3.  Mobilbank

  Når du fylder 18 år, får du også nye muligheder i netbank og mobilbank. Det betyder, at du nemt kan holde øje med dine penge og dit forbrug, betale regninger, skrive til en rådgiver og meget andet.  Hvis du ikke allerede bruger mobilbank, så begynd at gøre det nu. Lige nu er din økonomi måske ret enkelt, men på sigt er det noget, der kan gøre dit liv meget nemmere.

  Hvis du har brug for hjælp til at komme godt i gang med mobilbanken, eller har problemer med en af funktionerne, så kan du få hjælp hos Support Direkte på 70 105 501.

 • 4.  Opsparing

  Hvis du sparer op til noget større, f.eks. en rejse eller et kørekort, så har du måske brug for en særlig opsparingskonto. Det kan også være, at du har en børneopsparing eller har arvet penge, som skal stå sikkert, indtil du skal bruge dem.


  Hvad der er den bedste opsparingskonto for dig afhænger helt af, hvor meget du sparer op – og hvornår du skal bruge pengene. Tal med os, hvis du er i tvivl.

  Fakta

  Hvad er en NemKonto? 

  Hvis du skal have udbetalt SU, feriepenge, boligstøtte eller andre beløb fra det offentlige, skal du have en NemKonto. Det er faktisk bare en helt almindelig bankkonto, som du fortæller det offentlige, at du vil have pengene indbetalt på.

  Læs, hvordan du gør på nemkonto.dk 

 • 5.  Låne penge

  Når du er fyldt 18 år, har du også mulighed for at låne penge. Og måske har du nogle drømme, som det kræver et lån at føre ud i livet. Det kan f.eks. være, hvis du skal flytte, gerne vil studere i udlandet eller overvejer at købe en bil.


  Din mulighed for at låne afhænger meget af din økonomi, og hvad du skal bruge pengene til. Hvis du har brug for at låne penge, er det altid en god idé at tage en snak med en bankrådgiver først. Han eller hun kan rådgive dig, så du ikke vælger et meget dyrt lån – eller kommer til at låne flere penge, end du kan betale tilbage.

  Guide: Udenlands studieophold? Læs vores guide Kan du læse i udlandet for 0 kr.?

 • 6.  Rådgivning

  Næsten alle mennesker har af og til brug for råd, når det handler om penge og økonomi. Og det gælder naturligvis ikke mindst, når du er ung og skal til at tage ansvar for din egen økonomi. 


  Derfor har Danske Bank har et særligt team af rådgivere, som er specielt uddannet til at rådgive bankens unge kunder. Teamet hedder Ung Direkte og har svar på næsten alle de spørgsmål om økonomi, som du kan have, når du er ung, skal til at flytte hjemmefra,  eller skal i gang med at studere.

  Kontakt

  Bliv kunde for 0 kr. – se, hvad vi tilbyder dig

  Er er du ung eller studerende? Så kan du blive kunde i Danske Bank for 0 kr. – og få rådgivning, kort, konti og de bedste digitale løsninger.
  Se, hvad vi kan tilbyde

  Book møde

  – eller ring til os på 45 130 100

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.