Regn på, hvor meget din nye bolig må koste

Brug boligkøbsberegneren og se, hvad du kan købe bolig for. Men kun sådan cirka. For der skal flere tal til for at få regnestykket til at gå op - læs om det længere nede på siden. 

Boligkøbsberegner

Hvad kan du købe bolig for?

Det er ikke kun boligens pris, der afgør, om du kan købe

Du skal også se på de løbende udgifter til fx ejendomsskat, el, vand, varme og vedligeholdelse. De er vigtige, fordi de er faste udgifter, som du skal betale hver måned efter boligkøbet.

De løbende udgifter varierer fra bolig til bolig og kan gøre en stor forskel for, hvad du ender med at sidde for. Derfor er det ikke nødvendigvis boligen med den billigste pris, der er billigst i sidste ende.

Det betyder, at du skal kende den enkelte boligs økonomi for at vide, om du har råd til at købe. Det overblik kan du få i vores boligværktøj, hvor du kan lægge et budget for din egen økonomi og matche det med økonomien i boliger til salg - og se, hvilke boliger du har råd til.

Læg dit budget i boligværktøjet. Og se boliger, du har råd til at købe.

Når du har lagt dit budget i boligværktøjet, kan du ret præcist se, hvilke boliger, du har råd til at købe og bo i. For boligværktøjet regner både købesum og løbende udgifter for hver enkelt bolig med.

Der er hjælp undervejs, når du lægger budget, og du kan gemme det til næste gang, du søger bolig, så kan du hele tiden se, om du har råd til de boliger, du kigger på.

Når du finder en bolig, der er interessant, kan du hurtigt søge om at blive godkendt til at købe. De fleste får svar inden for 1-2 dage.

TIP: Få en rådgiver til at trykteste dit budget. Så går du ikke glip af boliger, fordi dit budget er for forsigtigt. Eller ender med ikke at have råd til boliger, fordi dit budget ikke er forsigtigt nok.

Prøv boligværktøjet

Match dit budget med boliger til salg
og få styr på din boligøkonomi

Læg budget - opret en boligprofil

Psst! Du behøver ikke være kunde i Danske Bank for at bruge boligværktøjet.

Hvis du bare vil have et pejlemærke for, om du har råd til at købe en bolig, kan du lægge et lynbudget på 30 sekunder i boligværktøjet og se, hvilke boliger, der cirka passer til din økonomi. 

Det giver dig også mulighed for at lege lidt med din økonomi. Se fx, hvilken forskel det gør for dine købsmuligheder, om du har en eller flere biler, hvis I har et barn på vej, eller hvis du lægger mere end 5 % i udbetaling.

Læg et lynbudget

Se, hvordan din økonomi cirka passer
til de boliger, der er til salg

Se boliger på 30 sek.

Derfor kan boligen med den billigere pris ende med at være dyrere

Lad os tage et eksempel og kigge på to boliger til salg. Hus nummer 1 koster 3 millioner kroner, og Hus nummer 2 koster 2,9 millioner kroner. Men hvilket hus er billigst i det lange løb?:

 Hus 1Hus 2
Pris3.000.000 kr.2.900.000 kr.
Areal147 m2188 m2
Byggeår20171976
 Energimærke A E
 Boligudgift4.287 kr.  8.752 kr.

Selvom Hus 2 er billigere at købe, vil det i det lange løb alligevel være billigere at købe Hus 1. En boligs endelige pris er nemlig den, du betaler hver eneste måned for at bo i den – og her er der adskillige ting, der taler til fordel for Hus 1:

  • Hus 1 er nyere end Hus 2 og kræver derfor formentlig mindre vedligehold.
  • Hus 1 er fire energiklasser bedre end Hus 2, og vil formentlig være billigere at varme op.
  • Boligudgifterne i Hus 2 er over dobbelt så store som i Hus 1.

Vælger du at købe Hus nummer 1, vil du med andre ord have væsentligt lavere omkostninger ved at bo i det. Og dermed vil du over tid tjene de 100.000 kroner, som huset var dyrere end Hus nummer 2, ind igen i de penge, som du hver måned sparer i boligudgifter.


Få personlig hjælp med din boligøkonomi

Tag fat i os og lad os sammen se på, hvad du har råd til købe bolig for, og hvor meget du kan låne. 

Book et møde

- eller ring på 70 15 15 16, også aften og weekend.

Andre har set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.