Gå til hovedindhold

Hvor meget kan jeg købe bolig for? 

Mange fokuserer på købsprisen, når de leder efter ny bolig. Men den er langt fra det eneste, der har indflydelse på, hvad du kommer til at sidde for efter købet. De løbende udgifter til f.eks. el, vand og varme kan nemlig have større betydning, end du måske tror.

En boligs salgspris er ikke den reelle pris
Det rigtige spørgsmål at stille, når du starter din boligjagt er: ”Hvor meget kan jeg købe for?” For når du ved, hvad din nye bolig må koste, behøver du ikke bruge tid på boliger, som du ikke har råd til at købe. På den anden side finder du måske ud af, at du har råd til mere, end du gik og troede.

Men det er ikke nok, at du kan betale prisen. De løbende udgifter er mindst lige så vigtige, fordi de er de faste udgifter, som du hver måned skal betale til boligen. Det er f.eks. grundskyld, ejendomsværdiskat, husforsikring, el, vand, varme og vedligeholdelse. De løbende udgifter kan variere meget fra bolig til bolig, og de kan gøre en stor forskel for, hvad du ender med at sidde for efter et boligkøb.

Søger du bolig? Prøv en boligsøgning, der giver økonomisk overblik på få minutter.


Med boligværktøjet på danskebank.dk/bolig kan du få svar på, hvad det vil koste dig at købe de boliger, der er til salg lige nu. Værktøjet regner automatisk ud, hvor meget du ville have tilbage på kontoen efter et køb, når både købesummen og de løbende udgifter er betalt.

Du kan lægge et lyndbuget og få svar med det samme. Eller oprette en boligprofil og lægge et fuldt budget. Gør du det sidste, kan du søge om online købsgodkendelse med det samme, hvis du finder en bolig, du gerne vil købe.

Søg bolig nu
- eller hent app'en til mobilen i AppStore eller Google Play

Derfor kan boligen med den billigere pris ende med at være dyrere
Lad os tage et eksempel og kigge på to boliger til salg. Hus nummer 1 koster 3 millioner kroner, og Hus nummer 2 koster 2,9 millioner kroner. Men hvilket hus er billigst i det lange løb?:

 

 Hus 1Hus 2
Pris3.000.000 kr.2.900.000 kr.
Areal147 m2188 m2
Byggeår20171976
 Energimærke A E
 Boligudgift4.287 kr.  8.752 kr.


Selvom Hus 2 åbenlyst er billigere at købe, vil det i det lange løb alligevel være billigere at købe Hus 1. En boligs endelige pris er nemlig den, du betaler hver eneste måned for at bo i den – og her er der adskillige ting, der taler til fordel for Hus 1:

  • Hus 1 er nyere end Hus 2 og vil derfor formentlig kræve mindre vedligehold.
  • Hus 1 er fire energiklasser bedre end Hus 2 og vil derfor formentlig være billigere at varme op.
  • Boligudgifterne i Hus 2 er over dobbelt så store som i Hus 1.

Vælger du at købe Hus nummer 1, vil du med andre ord have væsentligt lavere omkostninger ved at bo i det. Og dermed vil du over tid tjene de 100.000 kroner, som huset var dyrere end Hus nummer 2, ind igen i de penge, som du hver måned sparer i boligudgifter.

Få en personlig beregning

Du er velkommen til at tale med en af vores rådgivere, hvis du ønsker personlig hjælp til at finde din pris i et boligkøb.

Book et møde med en rådgiver

Sådan kan Flexlife® også bruges


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.