Gå til hovedindhold

Hvor meget kan jeg købe bolig for? 

Mange fokuserer på købsprisen, når de leder efter ny bolig. Men den er langt fra det eneste, der har indflydelse på, hvad du kommer til at sidde for efter købet. De løbende udgifter til f.eks. el, vand og varme kan nemlig have større betydning, end du måske tror.

Få en personlig beregning

Tal med os, hvis du ønsker personlig hjælp til
at finde din pris i et boligkøb.

Book møde

En boligs salgspris er ikke den reelle pris
Det rigtige spørgsmål at stille, når du starter din boligjagt er: ”Hvor meget kan jeg købe for?” For når du ved, hvad din nye bolig må koste, behøver du ikke bruge tid på boliger, som du ikke har råd til at købe. På den anden side finder du måske ud af, at du har råd til mere, end du gik og troede.

Men det er ikke nok, at du kan betale prisen. De løbende udgifter er mindst lige så vigtige, fordi de er de faste udgifter, som du hver måned skal betale til boligen. Det er f.eks. grundskyld, ejendomsværdiskat, husforsikring, el, vand, varme og vedligeholdelse. De løbende udgifter kan variere meget fra bolig til bolig, og de kan gøre en stor forskel for, hvad du ender med at sidde for efter et boligkøb.

Prøv en boligsøgning, der giver økonomisk overblik

danskebank.dk/bolig kan du se, hvilke af de boliger, der er til salg lige nu, som du har råd til at købe og bo i. Boligværktøjet regner automatisk ud, hvor meget du ville have tilbage på kontoen hver måned efter et potentielt køb, når både købesum og løbende udgifter er betalt.

Du kan enten bruge 30 sekunder på at lægge et lynbudget og straks se boliger, der passer til din økonomi. Eller oprette en boligprofil og lægge et fuldt budget for at få mere præcise svar. Gør du det sidste, kan du søge online købsgodkendelse til alle de boliger, du er interesseret i at købe.

Find boliger på 30 sek.   - Opret profil og læg budget
 - Hent app'en i AppStore eller Google Play

Derfor kan boligen med den billigere pris ende med at være dyrere
Lad os tage et eksempel og kigge på to boliger til salg. Hus nummer 1 koster 3 millioner kroner, og Hus nummer 2 koster 2,9 millioner kroner. Men hvilket hus er billigst i det lange løb?:

 

 Hus 1Hus 2
Pris3.000.000 kr.2.900.000 kr.
Areal147 m2188 m2
Byggeår20171976
 Energimærke A E
 Boligudgift4.287 kr.  8.752 kr.


Selvom Hus 2 åbenlyst er billigere at købe, vil det i det lange løb alligevel være billigere at købe Hus 1. En boligs endelige pris er nemlig den, du betaler hver eneste måned for at bo i den – og her er der adskillige ting, der taler til fordel for Hus 1:

  • Hus 1 er nyere end Hus 2 og vil derfor formentlig kræve mindre vedligehold.
  • Hus 1 er fire energiklasser bedre end Hus 2 og vil derfor formentlig være billigere at varme op.
  • Boligudgifterne i Hus 2 er over dobbelt så store som i Hus 1.

Vælger du at købe Hus nummer 1, vil du med andre ord have væsentligt lavere omkostninger ved at bo i det. Og dermed vil du over tid tjene de 100.000 kroner, som huset var dyrere end Hus nummer 2, ind igen i de penge, som du hver måned sparer i boligudgifter.

Lad os sammen se på dine lånemuligheder

Book et møde med en rådgiver

Andre har set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.