Få bedre økonomi med en pensionsplan

Vi lever længere, er mere aktive – og bruger som regel ikke færre penge med tiden. Alligevel bliver mange pensioner i dag udbetalt i løbet af kun 10-15 år. Se her, hvordan du kan få mere ud af dine opsparing og tryghed om din økonomi hele livet.

  • 1. Hvorfor lægge en pensionsplan?

    Når du bliver pensioneret, begynder du at få din pension udbetalt. Det sker ud fra de aftaler, som knytter sig til den eller de opsparinger, du har.

    Ofte betyder aftalerne, at du vil få relativt store udbetalinger i de første år efter pensioneringen – og mindre eller slet ingenting efter 10-15 år. Det kan betyde mange år med en markant dårligere økonomi, når de store udbetalinger hører op.

    Med en pensionsplan kan du ofte få ændret på aftalerne, så udbetalingerne kommer til at passe bedst muligt til dine behov hele livet – og så du får mest muligt ud af dine midler.

    Tal med os om dine pensionsdrømme

    Book møde
    - eller ring til os på 70 123 456

  • 2. Hvad er pensionsplanlægning?

    Pensionsplanlægning handler om at lægge en plan for din samlede økonomi, så den passer bedst muligt til dine behov hele livet, og så du får mest muligt ud af dine midler.

    Udgangspunktet for en professionel pensionsplan er altid et budget, som bedst muligt tager højde for dine behov og dine ønsker for de kommende år.

    Hvis du på forhånd ved at din økonomi på et tidspunkt vil ændre sig – fx fordi du har udbetalt et boliglån eller regner med at sælge huset – kan pensionsplanen også tage højde for det. Det samme gælder, hvis du fx drømmer om en jordomrejse, en ny bil eller et nyt køkken.

    4AC445037DD50674

    Hvilke tanker skal du gøre dig, inden du planlægger din pension? Se videoen. (02:46)

  • 3. Hvad indgår i en pensionsplan?

    I dag har de fleste mennesker en eller flere pensionsopsparinger, som de har fået igennem deres arbejde. Måske har du også oprettet en privat pensionsordning. Derudover kan de fleste også regne med folkepension og ATP.

    Hvis du har friværdi i din bolig eller opsparing og investeringer udover din pension, kan de også indgå i planen.

    Reglerne for forskellige typer af pensionsopsparing er meget forskellige. Det betyder, at nogle opsparinger simpelthen skal udbetales i de første år efter din pensionering, mens andre midler med fordel kan gemmes til senere. Og får du udbetaling fra din egen pension ved sygdom, alders- eller førtidspensionering, får du måske samtidig offentlige ydelser. Disse ydelser kan blive påvirket af din pensionsudbetaling.

    Læs mere om pension og offentlige ydelser

    En professionel pensionsrådgiver kan hjælpe dig med at lægge puslespillet, så du får mest muligt ud af dine penge.

    Læs mere: Din pension er ikke bare din pensionsopsparing


    Med en pensionsplan kan du få …

    • Overblik over din pensionsformue
    • Prioriteret dine behov og ønsker for fremtiden
    • Tryghed omkring din økonomi livet ud

    Book møde
    - eller ring til os på 70 123 456

  • 4. Hvordan får jeg lagt en plan?

    Pension er et kompliceret område, som mange mennesker – meget forståeligt – har svært ved at overskue på egen hånd. Men du behøver heller ikke at stå alene med overvejelserne. Du kan samarbejde med en rådgiver fra din bank eller dit pensionsselskab om at få lavet en oversigt over, hvilke midler du har til din rådighed og hvordan du bedst kan disponere dem i forhold til dine ønsker for fremtiden.

    For at din pensionsplan kan blive så præcis og dækkende som muligt, er det derfor vigtigt, du på forhånd overvejer, hvad du ønsker dig af dit liv i de kommende år – og gør dig klart, om du allerede nu kan forudse større skift eller forandringer, som kan påvirke din økonomi på sigt. Din rådgiver skal have fuld indsigt i dine pensioner og dine bolig- og investeringsforhold, hvis I skal kunne lægge den bedst mulige plan.

    Læs mere: Hvad ønsker du dig af din tredje alder?

  • 5. Hvis du har penge at investere

    Hvis du har mange penge, som ikke er bundet i en pensionsopsparing, er det måske et led i din pensionsplan, at pengene skal investeres.

    Det er et godt råd, fordi renterne for tiden er så lave, at det faktisk kan koste dig penge at have et større beløb stående på en almindelig konto.

    Hvis du ikke har investeret før, kan det føles som et stort skridt. Men du behøver hverken være investeringsekspert eller tage en stor risiko. Målet med investeringerne er, at du og evt. dine arvinger får det bedst mulige udbytte af din opsparing.

    Sådan kan du investere

    Du har mulighed for at investere på mange måder i Danske Bank. Uanset om du har brug for hjælp til det eller sagtens kan klare det selv. Du behøver ikke en stor formue for at investere, men vi anbefaler altid, at du får rådgivning før du går i gang.

    Læs mere om investering i Danske Bank

    Tal med os

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.

Indholdet hentes
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.