Del

Følg dit forbrug – hele tiden

Både i mobilbanken og netbanken kan du med forbrugsoverblik nemt se, hvad du bruger dine penge på.

Hvad bruger du flest penge på? Mad, bil eller bolig? Få fuldt overblik over udviklingen i dit forbrug fordelt på kategorier som fx bolig, bil og dagligvarer. 

Du finder forbrugsoverblikket i toppen af siden, når du har klikket dig ind på en af dine konti i enten netbanken eller mobilbanken.

Se dit forbrugsoverblik i netbank

 

Forbrugsoverblik

Funktioner 

 • Kategorisering af dit forbrug
  Forbrugsoverblikket har en indbygget funktion, der automatisk fordeler dine udbetalinger i nogle kategorier, fx Bolig eller Dagligvarer. 

  Forbrugsoverblikket kan ikke automatisk kategorisere betalinger via Betalingsservice, fordi der ofte mangler oplysninger fra de virksomheder, der modtager dine betalinger. Derfor skal du selv inddele dine betalinger via Betalingsservice. 

  Forbrugsoverblikket kan heller ikke kategorisere indbetalinger automatisk endnu, men hvis du vil, kan du gøre det manuelt. Når du gør det, kan du vælge, om alle indbetalinger fra den samme afsender – fx din arbejdsgiver – automatisk skal i den samme kategori. Så placerer forbrugsoverblikket selv både tidligere og kommende indbetalinger i den rigtige kategori.
 • Hvem kan se dit forbrugsoverblik?
  Det er kun dig, der har adgang til dit forbrugsoverblik. Banken eller andre kan ikke se det.
 • Slå forbrugsoverblikket til og fra
  Det er selvfølgeligt frivilligt, om du vil bruge forbrugsoverblikket. I netbanken kan du kan det til og fra ved at klikke på ‘Skjul’/’Vis’ lige over søgefeltet på siden med dine kontobevægelser. Du kan slå forbrugsoverblik til i mobilbanken ved at gå ind på den enkelte konto, og derefter vælge de tre prikker i højre hjørne af skærmen, og derefter vælg "Vis kategorier". 
 • Fordel en betaling over flere kategorier
  Det kan fx være relevant at fordele en betaling over flere kategorier, hvis du har gjort et større indkøb i et supermarked, hvor du måske både har købt mad, elektronik og tøj. Dette er kun muligt i netbanken.
 • Slet en post
  Du kan slette en post, hvis du fx har købt en enkelt større ting, som gør, at overblikket ikke afspejler dit reelle forbrug. Dette er kun muligt i netbanken. 
 • Følg dit forbrug over tid
  Forbrugsoverblikket giver dig mulighed for at se, hvordan dit forbrug i hver kategori udvikler sig måned for måned. Det kan du bruge, hvis du vil se, hvordan dit forbrug af fx tøj og sko udvikler sig. 

Bliv kunde

Se, hvad vi kan gøre for dig som kunde i Danske Bank.

Bliv kunde

Allerede kunde?

netbank eller mobilbank for at se dit forbrugsoverblik.

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.