KILROY hjælper hvert år hundredvis af studerende ud i verden, og her giver virksomhedens studievejleder Dennis Thoft sine bedste råd til dig, som gerne vil studere i udlandet.

Dine muligheder for at få økonomisk støtte med hjemmefra afhænger af, om du vil læse en hel uddannelse eller bare et semester – og om du studerer på bachelor- eller kandidatniveau. Se her hvilke regler, der gælder for dig.

Hvis du vil læse et semester i udlandet

  • Du kan blive udvekslingsstudent. Her bytter du din danske studieplads med en udenlandsk studerende. Det betyder, at du ikke skal betale for undervisningen – men også, at du er afhængig af, at en udenlandsk studerende vil bytte med dig.
  • Du kan søge om at tage et egenbetalt semester i udlandet udenom din uddannelsesinstitution i Danmark. Prisen på semesteret kan variere meget - både afhængig af landet og uddannelsesvalget.

Er uddannelsen SU-godkendt?


Du kan kun få SU med til udlandet, hvis uddannelsen er SU-godkendt. På su.dk ligger en liste over udenlandske uddannelser, som allerede er godkendt. Er din ønskeuddannelse ikke med, kan du søge om at få den godkendt. Lykkes det, kan du få SU og SU-lån under studieopholdet.

Økonomien for et enkelt semester

  • Hvis du er udvekslingsstudent gennem dit eget universitet, kan du udelukkende tage SU og SU lån med.
  • Hvis du har planer om at tage et egenbetalt semester i udlandet, kan du få SU, SU-lån samt et udlandsstipendie, som går til at betale for undervisningen. Udlandsstipendiet dækker dog sjældent hele regningen.

Hvis du vil læse en hel uddannelse

Hvis du ønsker at tage en hel uddannelse i udlandet, så kan du enten tage en bachelor eller en kandidat. Økonomien afhænger af, hvilket niveau du læser på.

  • Læser du en hel bachelor i udlandet, kan du få din SU og et SU-lån med – og ikke andet.
  • Tager du en hel kandidat i udlandet, kan du få SU, SU-lån, men også et udlandsstipendie og et særligt uddannelseslån. Udlandsstipendiet går til at betale for undervisningen, men stipendiet dækker sjældent hele regningen. Uddannelseslånet kan dække den sidste del, men skal altså betales tilbage senere.

Sådan søger du legater

Dennis Thoft fra KILROY anbefaler alle studerende, som vil læse i udlandet, at søge legater. De kan være et vigtigt tilskud til din økonomi, mens du er i udlandet. Studievejlederens tre bedste tip til legatsøgningen er:

  • Gå i gang så tidligt som muligt.
  • Brug kun tid på legater, som virkelig er relevante.
  • Lav et budget og læg det ved i din ansøgning.

Dennis Thoft anbefaler, at du laver budgettet så gennemtænkt og detaljeret, som muligt. Det er fx også ok at søge penge til kulturelle oplevelser, mens du er afsted.

Læs mere: 9 tip til legatansøgningen til dig fra KILROY

Tag på studieophold med KILROY


KILROY er specialister i at skræddersy studieophold i udlandet for studerende. Du får studie- og rejsevejledning med udgangspunkt i dine drømme – og en samlet løsning, som matcher dine behov og ønsker.

Ring til en studievejleder på 70 15 40 15 – eller læs mere på www.kilroy.dk

KILROY samarbejder med Danske Bank