Når du fremover tilføjer dit Visa/Dankort til Apple Pay, bruges både Dankort- og Visa-delen i betalingsløsningen. Hidtil er betalinger med Visa/Dankort altid kun sket med Visa-delen, uanset om du befandt dig i Hundested eller Honduras. Det betyder samtidig, at du fremover også kan bruge Apple Pay i butikker, der kun tager imod dankort.

Har du allerede tilføjet dit Visa/Dankort til Apple Pay, skal du blot fjerne det og tilføje det igen – så fungerer betalingen i Apple Pay fremover på samme måde som dit fysiske kort. Gør du ikke noget, vil det fortsat være Visa-delen, der anvendes som betaling i både Danmark og udlandet. 

Kort fortalt: Det betyder ændringen for dig

  • De fleste betalinger i Danmark vil typisk ske med dankort-delen, hvor der ikke er en forbrugsgrænse. På Visa-delen er der en forbrugsgrænse på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage – hvilket har været en kedelig overraskelse for en del kunder.
  • Når du bruger dankort-delen, kan du typisk se dine betalinger i mobil- og netbanken samme dag. Betalinger med Visa-delen vises oftest først efter et par dage.
  • Du kan også bruge Apple Pay i de butikker, der kun modtager dankort.

Hvornår bruges hvilket kort i Apple Pay?
Har du både Visa/Dankort og Mastercard i Apple Pay, indstiller du selv, hvilket kort der skal bruges som primært kort. 

Når du bruger dit Visa/Dankort i butikker eller på internettet i Danmark – både det fysiske kort og via Apple Pay – er det op til den enkelte butik at bestemme, om betalingen som udgangspunkt skal foregå med dankort- eller Visa-delen. Hvor det er teknisk muligt, kan du selv vælge, hvilken del af Visa/Dankortet du ønsker at betale med. De fleste butikker modtager begge dele, men der er butikker i Danmark, som kun modtager enten dankort- eller Visa-delen.

I udlandet og i udenlandske internetbutikker er det altid Visa-delen, der bruges.

Hvordan fungerer Apple Pay?

Når du bruger Apple Pay i butikker, skal du afhængig af din telefon dobbeltklikke på side- eller hjemknappen for at aktivere Apple Pay. Dernæst låser du op med Face ID, Touch ID eller adgangskode (ikke ved Apple Watch). Og til sidst holder du din enhed hen til den kontaktløse kortterminal, indtil du ser et OK på din skærm og hører et bip. Din betaling går igennem nemt og hurtigt, både i Danmark og i udlandet. Dit kortnummer gemmes aldrig af Apple og deles ikke med butikkerne.

Hvad skal du være opmærksom på, når du bruger Visa/Dankort i Apple Pay?

  • Der er ingen forbrugsgrænse på dankort – ud over det beløb, der er til rådighed på din konto. Til sammenligning er der et loft på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage på Visa-delen, hvilket desværre er en kedelig overraskelse for mange danskere, f.eks. når de rejser på ferie i en periode med andre større indkøb, hvor de har brugt Visa-delen på deres Visa/Dankort.
  • Når du køber varer online, f.eks. flybilletter, skal du være opmærksom på, at det er bedre at betale med Visa eller Mastercard end dankort. Det skyldes, at banken i de fleste tilfælde har bedre mulighed for at hjælpe dig, hvis du f.eks. ikke modtager det, du har bestilt, eller hvis flyselskabet går konkurs.
  • Når du betaler med dankort-delen, kan du i de fleste tilfælde allerede samme dag se betalingen i din mobil- og netbank, hvorimod der ofte går et par dage med Visa-delen.

Du kan nemt og hurtigt tilføje kort via din mobilbank eller Apple Wallet

  • I mobilbanken vælger du først ”Kort” og dernæst det kort, der skal tilføjes. Tryk derefter på ”Føj til Apple Wallet”, og følg vejledningen. 
  • I Apple Wallet vælger du ”Tilføj kort” og følger vejledningen. 

Hvis du har tilføjet dit Visa/Dankort til Apple Pay før den 20. september 2022, skal du bare fjerne det og tilføje det igen – så bruges både Dankort- og Visa-delen på dit kort. Er du i tvivl om, hvordan du fjerner og tilføjer kort i Apple Pay, kan du se en guide under ”Spørgsmål og svar” på www.danskebank.dk/applepay.

Gør du ikke noget, vil det fortsat være Visa, der anvendes som betaling i både Danmark og udlandet.