Bæredygtighed spiller en rolle for flere i deres hverdagsaktiviteter. Det gælder fx affaldssortering, vandforbrug, transport og dagligvareindkøb – og nu kan ”brug af mobilbank” føjes til listen.  

For nu kan du nemlig med få swipes blive klogere på, hvor stor en andel af dine investeringer der bidrager positivt til en bæredygtig udvikling af samfundet og miljøet. Vi kalder sådanne investeringer ”bæredygtige investeringer”.

Se her, hvordan du gør:1.

Åbn mobilbanken2.

Vælg 'Investeringer' i topmenuen og tryk på den blå graf3.

Se hvor bæredygtig din portefølje er

Sådan ser vi på bæredygtighed, når du investerer

Alle de virksomheder, du kan investere i som kunde i Danske Bank, bliver vurderet enkeltvis i forhold til, om man kan betragte investeringen som en bæredygtig investering. Vurderingen foretages ud fra en model udviklet af Danske Bank. For fonde benytter vi den data om bæredygtige investeringer, som fondene selv rapporterer. Fondenes andele af bæredygtige investeringer tælles med, når vi opgør andelen af bæredygtige investeringer i din portefølje.

Udover andelen af bæredygtige investeringer i din portefølje kan du også se udvalgte bæredygtighedsindikatorer, der måler dine investeringers eventuelle negative indvirkning på samfundet og miljøet. Det gælder fx andelen af kvinder i bestyrelsen, brug af fossile brændstoffer og investeringer i kontroversielle våben – her er den fulde liste over bæredygtighedsindikatorerne, og hvad de viser:

  • Kvindelige bestyrelsesmedlemmer: Det vægtede gennemsnit af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i de virksomheder, du er investeret i. 
  • Kontroversielle våben: Investering i virksomheder med omsætning fra kontroversielle våben som fx klyngebomber eller biologiske våben. 
  • Klimaaftryk: Det vægtede gennemsnit af CO2-udledning i de virksomheder, du er investeret i.  
  • Fossile brændstoffer: Investering i virksomheder med omsætning fra aktiviteter relateret til fossile brændstoffer. 
  • Indvirkning på biodiversiteten: Investering i virksomheder, hvis aktiviteter påvirker biodiversiteten negativt. 
  • Menneskerettigheder: Investering i virksomheder, der ikke har en menneskerettighedspolitik. 
  • Ikke-vedvarende energi: Det vægtede gennemsnit af energiforbruget fra ikke-vedvarende kilder og biomasse i de virksomheder, du er investeret i. 

Klar til at investere bæredygtigt?


Vil du gerne bidrage mere til en bæredygtig udvikling af vores samfund og miljø? Så er der heldigvis flere muligheder at investere bæredygtigt med Danske Bank:

  • Den billige alt-i-én-løsning: Med Global Ansvarlig Portefølje – også kaldet GAP – kan du vælge en fond med fokus på bæredygtighed, der passer til dit foretrukne risikoniveau. Derefter passer investeringen automatisk sig selv til en af markedets billigste priser.
  • Design din egen bæredygtige investering: Løsningen til dig, der gerne selv vil sammensætte dine bæredygtige aktie-investeringer. Vælg mellem forskellige regioner med Restricted index-fondene eller få en global aktieinvestering via Global Sustainable future.
  • Vælg bæredygtige obligationer: Hvis du vil investere bæredygtigt i globale eller europæiske obligationer, kan du let komme i gang med DI Global Corporate Sustainable Bond eller DI European Sustainable Bond.

Find både fonde, aktier og obligationer i din mobilbank eller på danskeinvest.dk