Tilbagebetaling af tidligere opkrævet gæld

På grund af datafejl i det system, der håndterer vores inkassokunders gæld, har vi desværre bedt nogle kunder om at betale for meget tilbage på en del af deres gæld. Det beklager vi meget og betaler nu de penge tilbage, vi har opkrævet for meget. De berørte kunder kompenseres yderligere for den tid, hvor de kunne have haft pengene til deres rådighed.

Hvis virksomheden skal have penge tilbage
Vi undersøger i øjeblikket alle de sager, der kan være omfattet af fejlen. Derfor kan der gå lidt tid, inden vi ved, om din virksomhed skal have penge tilbage. 

Alle kunder, der kan være påvirket af fejlen, modtager et brev fra os. Hvis virksomheden skal have penge tilbage, vil det fremgå i brevet, hvor meget virksomheden skal have tilbage, og hvordan I får pengene retur.

Mulighed for at anmelde yderligere tab
Hvis du mener, at virksomheden har lidt et yderligere indirekte tab eller et tab ud over det beløb, virksomheden skal have tilbage, kan du anmelde det ved at udfylde formularen og sende den til os.   

Anmeld tab   Report additional loss

Vi kontakter virksomheden snarest muligt efter, at vi har gennemgået henvendelsen.

Spørgsmål og svar

 • Hvorfor kontakter I virksomheden?
  Vi kontakter virksomheden, fordi der er datafejl i det system, der håndterer vores inkassokunders gæld. Det betyder desværre, at vi i nogle tilfælde har opkrævet mere gæld, end vi har været berettiget til.
 • Hvad er det for en fejl?
  I 2004 introducerede vi et nyt it-system til behandling af inkassosager. Det medførte datafejl, som har betydet, at vi i nogle tilfælde desværre har opkrævet gæld, der var forældet, eller har opkrævet mere gæld, end de berørte kunder skyldte.
 • Hvordan beregner I kompensationen?

  Hvis virksomheden skal have penge tilbage, har vi beregnet kompensationen for den tid, virksomheden kunne have haft pengene til rådighed og frem til tilbagebetalingsdagen. Vi tager udgangspunkt i den officielle udlånsrente, som Nationalbanken har fastsat, plus et lovbestemt tillæg, hvor tillægget i perioden har ligget på 7-8%.

 • Skal virksomheden betale skat af pengene?
  Vi er i dialog med skattemyndighederne om, hvorvidt virksomheden skal betale skat af tilbagebetalingen og kompensationsbeløbet. Vi orienterer virksomheden, så snart vi har en afklaring om det.
 • Hvornår får virksomheden pengene?
  Vi betaler pengene tilbage så hurtigt som muligt. I brevet, som vi sender til virksomheden, er der mere information om, hvornår vi overfører pengene til virksomheden.

Har du andre spørgsmål?

Du er velkommen til at ringe til os.

70 123 456