Gå til hovedindhold

Danske Bank har opkrævet for meget af inkassokunder

I 2004 introducerede vi et nyt system til behandling af inkassosager. Det medførte en række datafejl, som har betydet, at vi desværre i nogle tilfælde har opkrævet gæld, der var forældet, eller i nogle tilfælde opkrævet mere gæld, end de berørte kunder skyldte. Det beklager vi dybt.

This site is also available in English

Vi gennemgår alle sager
Vi er ved at gennemgå alle sagerne enkeltvis og tager direkte kontakt til kunderne. Vi betaler penge tilbage til de kunder, vi har opkrævet for meget, og de berørte kunder kompenseres yderligere for den tid, hvor de kunne have haft pengene til deres rådighed. Vi anlægger et forsigtighedsprincip og undersøger derfor alle inkassokundesager, der kan være omfattet af fejlen for at sikre, at vi får alle med.

Flere inkassosager er sat på pause 
For yderligere at reducere risikoen for overopkrævning sætter vi de sager på pause, hvor der er en risiko for, at kunderne bliver opkrævet for meget, inden sagerne når at blive gennemgået. Inddrivelsen bliver genoptaget, når den enkelte sag er gennemgået, og eventuelle fejl er rettet. Herudover vil der ikke blive tilskrevet renter i den periode, hvor sagen er sat på pause.

For at sikre valgfrihed kan den enkelte kunde i denne gruppe selv vælge at fortsætte betalingen, så de fortsætter med at afdrage på gælden, mens gennemgangen pågår.

Hvilke sager bliver ikke automatisk sat på pause?
Da vi ved, at mange kunder ønsker at betale deres inkassogæld af hurtigst muligt, vil inddrivelsen fortsætte for kunder, der har påbegyndt tilbagebetaling, men hvor risikoen for overopkrævning er meget lille. Selvom inddrivelsen opretholdes, vil der heller ikke i de sager blive tilskrevet renter, før en gennemgang af den enkelte sag har fundet sted. 

For at sikre valgfrihed kan den enkelte kunde i denne gruppe vælge at sætte betalingerne på pause, indtil sagen er gennemgået.

Du kan anmelde yderligere tab
Hvis du mener at være påført et indirekte tab, har du mulighed for at kontakte banken og søge om kompensation herfor.  Læs mere her 

Kritik af problemerne i vores inkassosystemerne
I en række artikler og nyhedsudsendelser retter medierne en række kritikpunkter og anklager mod Danske Bank og Danske Banks ledelse. Du kan læse, hvad vi svarer til kritikken her. 

Q & A

Du finder Danske Banks redegørelser til Finanstilsynet i sagen her

Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.