Debet og kredit

To kortnumre – samme pinkode

Der er knyttet to konti til dit nye kort: Din Mastercard-kreditkortkonto og din lønkonto til køb med den kontaktløse funktion og med debetkortet.

Du kan også bruge dit Mastercard til online handel. Du vælger selv, om du vil betale med kreditkort eller debetkort.

Kreditkortnummeret er printet på forsiden af kortet som du er vant til. Debetkortnummeret finder du på bagsiden.

Der er kun en pinkode til dit kort, selvom det har både kredit- og debetfunktion.

Dine nye funktioner virker i alle lande
Hvis du i Danmark eller udlandet møder en terminal, hvor du ikke får mulighed for at vælge mellem debet og kredit, vil kortet automatisk fungere som et almindeligt kreditkort. Dog vil kontaktløse betalinger altid være en debet betaling. 

Debetkort

Hurtigt og nemt i dagligdagen
Danske Banks kreditkort har også en debetfunktion – det betyder, at du kan vælge at bruge kortet som et debetkort – f.eks. til de daglige indkøb. Debetkøb hæves med det samme fra din lønkonto.
Betaler du kontaktløst med dit kort, er det debetfunktionen du bruger.

I netbanken kan du selv skifte debetkontoen, hvis du ønsker det. Ændringen virker med det samme, og du behøver ikke et nyt kort.

Uanset om du betaler med debet eller kreditkort, må hverken butikker eller webshops opkræve gebyr. Det gælder i hele EU. 

Hæver du kontanter på ferien med debetfunktionen, afhænger gebyret af, om du hæver EUR i et land, hvor det er nationalvaluta eller hæver kontanter i øvrige lande. 

Afhængig om du har kundepakke Danske Hverdag eller Danske Hverdag + er gebyret 10 kr./0 kr.  ved hævning af EUR (i land med EUR som nationalvaluta) og 1 % - min. 30 kr. i øvrige lande.

Kreditkort

Op til 6 ugers rentefri kredit
Du kan bruge kortet som et almindeligt kreditkort i butikker og pengeautomater. Terminalen vil automatisk foreslå dig at vælge kreditkort.

Køb med kreditkortet opgøres for en måned ad gangen (hver den 19. i måneden) og betales hver d. 1. i måneden. Og du får glæde af op til 6 ugers rentefri kredit.

Hæver du kontanter på ferien med kreditkort, afhænger gebyret af,  om du hæver EUR i et land, hvor det er nationalvaluta eller hæver kontanter i øvrige lande. Gebyret for hævning af EUR (i land med EUR som nationalvaluta) er gebyret 1% - min. 20 kr. og 2 % - min. 50 kr. i øvrige lande.

Sådan gør du

Vil du betale med chip og pinkode, sætter du kortet i terminalen.

  1. På terminalskærmen står der nu ’Kreditkort’ og ’Debetkort’ og hvordan du vælger.
  2. Derefter taster du din pinkode.
  3. Til sidst godkender du beløbet.

Vælg mellem kredit og debet når du skal betale.

Det skal være nemt for dig

I Danske Bank arbejder vi hele tiden på at gøre alt det omkring din økonomi lidt nemmere. Fx med én pinkode, onlinemøder med din rådgiver og én pinkode til alle dine kort.

Andre har også set


Få alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.