Del

Rateopdeling

Rateopdeling på Mastercard kreditkort giver dig mulighed for at opdele lidt større køb i flere mindre rater.

Det er praktisk, hvis du f.eks. køber en cykel, spiser middag ude eller bestiller en ferierejse og gerne vil have mere fleksibilitet i din økonomi og frihed til selv at kunne fordele udgifterne over nogle måneder.

Du kan opdele alle køb over 500 kr., som du har betalt med dit Mastercard kreditkort, og du kan fordele betalingen over 2 til 12 månedlige rater – til en konkurrencedygtig rente.

Du skal bare huske at vælge rateopdeling inden den månedlige opgørelse af Mastercard-kontoen, som normalt er den 19. i måneden. Ellers bliver hele beløbet opkrævet som normalt på den næste faktura.

Sådan rateopdeler du i mobilbanken
Gå ind på din Mastercard-konto, og vælg menupunktet ”Opdel dine betalinger i rater”. Her får du et overblik over de køb, der kan opdeles i rater. Vælg det køb, du vil opdele, og klik herefter på ”Opdel betaling”. Vælg dernæst, hvor mange rater du vil opdele købet i.

 

Renteudgiften og den månedlige ydelse vises med det samme, når du ’slider’ mellem 2-12 rater. Til slut accepterer du rateopdelingen. Se eventuelt også videoen.

Hvis din Mastercard kreditaftale ikke allerede indeholder informationer om mulighederne for rateopdeling, vil du første gang et køb rateopdeles, blive bedt om at underskrive en ny kreditaftale. Kreditaftalen kan underskrives i net- og mobilbanken (den nye) med det samme.

OBS! Husk at vælge rateopdeling inden den månedlige opgørelse af Mastercard-kontoen – normalt den 19.

Bruger du netbanken, er de køb, der kan opdeles i rater, markeret med et lille symbol på Mastercard-kontoen 

Sådan får du overblik over dine rateopdelinger
På din Mastercard-konto i mobilbanken findes to menupunkter:

 

Opdel dine betalinger i rater:

Her får du både overblik over de nye køb, som kan deles op i rater, og allerede rateopdelte køb. 
Oversigten viser, hvor mange rater der er betalt og det skyldige restbeløb. Klikker du på det opdelte køb, får du endnu flere detaljer om rateopdelingen.

Kommende måneders ratebetaling:

Her får du et overblik over, hvad der opkræves hver måned af rater – både som totalbeløb, og hvilke køb det vedrører. Klikker du på det opdelte køb, vises flere detaljer om rateopdelingen.

Sådan annullerer du en rateopdeling
Vil du annullere en rateopdeling, skal du først vælge købet på din Mastercard-konto. Vælg herefter ”Afslut rateopdeling”.

Annulleringen træder i kraft med det samme, og det beløb, du mangler at betale, bliver automatisk opkrævet på næste faktura. Du skal altså ikke selv overføre beløbet. Afslutter du en rateopdeling efter d. 19. og inden d. 1. i næste måned, vil den aftalte rate blive opkrævet som normalt en gang mere og herefter vil restbeløbet opkræves på næste måneds faktura. 

Se aktuelle priser for kreditkort

 

f1fe4d64-00090249-84bddb6d

 

Andre har også setFå alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.