Gå til hovedindhold
Del

Rateopdeling

Rateopdeling på Mastercard kreditkort giver dig mulighed for at opdele lidt større køb i flere mindre rater.

Det giver dig en økonomisk buffer, hvis der skulle komme uforudsete udgifter eller du gerne vil slå til ved et godt tilbud. Med rateopdeling får du mere fleksibilitet i din økonomi og frihed til selv at kunne fordele udgifterne over nogle måneder. 

902d9ee4-00090249-c73d35ba


Alle køb over 500 kr. betalt med dit Mastercard kreditkort kan opdeles og betalingen kan fordeles over 2-12 månedlige rater – til en konkurrencedygtig rente. 

Du skal bare huske at rateopdele købet inden Mastercard-kontoen opgøres (normalt den 19. i måneden). Ellers vil hele beløbet blive opkrævet som normalt på den næste faktura. 

Sådan gør du

 • Sådan rateopdeler du i mobilbanken
  Gå ind på din Mastercard-konto, og vælg menupunktet ”Opdel dine betalinger i rater”. Her får du et overblik over de køb, der kan opdeles i rater. Vælg det køb, du vil opdele, og klik herefter på ”Opdel betaling”. Vælg dernæst, hvor mange rater du vil opdele købet i.

  Renteudgiften og den månedlige ydelse vises med det samme, når du ’slider’ mellem 2-12 rater. Til slut accepterer du rateopdelingen. Se eventuelt også videoen.

  Hvis din Mastercard kreditaftale ikke allerede indeholder informationer om mulighederne for rateopdeling, vil du første gang et køb rateopdeles, blive bedt om at underskrive en ny kreditaftale. Kreditaftalen kan underskrives i net- og mobilbanken med det samme.

  OBS! Husk at vælge rateopdeling inden den månedlige opgørelse af Mastercard-kontoen – normalt den 19.

  Bruger du netbanken, er de køb, der kan opdeles i rater, markeret med et lille symbol på Mastercard-kontoen 

Se aktuelle priser for kreditkort

763de63b-00090249-c58cd464

 

Værd at vide om rateopdeling

Ofte stillede spørgsmål om rateopdeling

 • Kan man ændre i antal rater?
  Hvis du fortryder antal rater lige efter du har opdelt dit køb, kan du godt nå at ændre antallet af rater, så længe den første rate ikke er opkrævet.  Stop rateopdeling på dit køb og lav derefter en ny rateopdeling af købet med det antal rater du ønsker. Men har du allerede betalt første rate, kan der ikke længere ændres i antal rater. Dog er det altid muligt at fortryde rateopdelingen og blive opkrævet restbeløbet på den næste faktura.
 • Er der en begrænsning på hvor mange og hvilke køb jeg kan rateopdele?
  Nej, du bestemmer selv, hvilke køb du vil rateopdele. Købet skal blot være over 500 kr. og betalt med kreditkortet. Men dit aftalte købsmaksimum på kortet sætter naturligvis loft for, hvor stort et beløb du kan have rateopdelte
 • Hvad bruger andre rateopdeling til?
  Det er meget forskelligt. Eksempler kunne være nye briller, indkøb af nye hårde hvidevarer f.eks. Ny opvaskemaskine hvis den gamle ikke kan repareres, dyrlæge- eller tandlægeregninger, nye møbler eller udgifter i forbindelse med ferie som f.eks. flybilletter. 
 • Hvad er forskellen på en kassekredit og rateopdeling?

  En kassekredit skal oprettes med et aftalt beløb og kræver en ansøgning via netbanken. Afhængig af kundepakke kan der også være tale om et gebyr for oprettelse af kassekreditten. Rateopdeling er en ekstra funktion på dit kort – og det er kun hvis du ikke har underskrevet kreditaftalen ved oprettelsen af dit kort, at den skal underskrives første gang du bruger rateopdeling. Der er ingen gebyrer ved start af brug af rateopdeling.

  Ved en kassekredit bestemmer du selv, hvornår tilbagebetaling sker, mens en rateopdeling skal tilbagebetales i 2-12 månedlige rater efter dit valg. En kassekredit er typisk oprettet for 5 år, mens rateopdeling følger kortet. Ved rateopdeling kan du altid se, hvilke køb det er, som du betaler tilbage på, mens kassekreditten er en saldo.


 • Kan en rateopdeling afsluttes før tid?
  Ja, det har du altid mulighed for. Det er hurtigt og nemt. Gå ind på din Mastercard-konto og find det køb, som ikke længere skal rateopdeles. Klik på købet i oversigten og følg vejledningen. Restbeløbet bliver automatisk opkrævet på din næste faktura. Det kan dog være, at du vil blive opkrævet endnu en rate, hvis du stopper rateopdelingen meget tæt på opkrævningstidspunktet.

  Obs! Du kan ikke stoppe en rateopdeling ved selv at overføre penge til Mastercard-kontoen, men skal vælge hvilket køb du vil stoppe rateopdelingen af. 
 • Skal jeg selv indberette renterne fra rateopdelingen til Skattemyndighederne?
  Nej, det gøres helt automatisk af Danske Bank. 
 • Hvordan kan jeg se, hvad renten er, når jeg bruger rateopdeling?
  Renten vises altid i kroner samtidig med, at du vælger antal rater ved opdeling af købet. Hvis du vil se ÅOP, er der et link til din kreditaftale. Og ellers kan du finde kreditaftalen under dokumenter i din netbank. 

Andre har også setFå alle fordelene i dag. Bliv kunde i Danske Bank.